Andrew Tailor Creative Commons License 2018.03.21 0 0 53589

Sziasztok,

 

kezdőként szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy ~200l-es akvarium. Futes,levegozteto,kulso szűrő (eheim 2076 úgyhogy azthiszem ez nem szűk keresztmetszet). Az akváriumot kb a képen a látható módon kaptam. Csak halak nélkül, ezeket én vettem bele az eladók tanácsai alapján. A létszám: 15 neonhal, 7 vitorlás, 2 algaevő, 3 karmos béka(nagyon kis picik). Mindenki vidáman úszkál, azonban több kérdésem is lenne. Megjegyzés: az akvárium lassan 5hónapja üzemel.

1. Nincs e már most túltelepítve az aksi? Később ha megnőnek ez akkoris rendben van e?

2. A képen is látható kialakítást szeretném lecserélni egy növényes setupra. Amíg ez megépül a halak áthelyezhetőek egy ideiglenes akváriumba vagy jobb lenne egy új aksit eleve így berendezni és úgy áttelepíteni őket?

3. A nitrát/nitrit és ammónia szintek rendben vannak, de olyan 3naponta eszméletlen mennyiségű kakit porszivozok a talajról, ez normális?

4. A jelenlegi világítás egy 4700K-s 3800lumenes ledes megoldás. Hány órát kell üzeneltetni kb? Most úgy este 5től 11ig világít. 

5. Az akvárium egy télikertes teraszon van. Sajnos máshová nem tudom tenni. Minimális napfény éri kora reggel. A berendezesési tárgyakon megjelenő barna algaszerűség ennek köszönhető? Vagy ettől független de tegyek azert valami bútort, hogy egyáltalán ne érhesse semennyi napfény?

 

Bocs a sok kérdésért, már sokmindent elolvastam, de néhány ellentmondó allítás miatt maradtak ezek a kérdések bennem.

köszi

 

képek

https://photos.app.goo.gl/CwsveUXFZNrtwOfh2