sancibácsi Creative Commons License 2018.03.20 0 0 10482

Hát ez csak szép álom, ábránd amiket írsz.

Most hagy ne menjek ebbe bele részleteiben; hogy:

-értelmes ember csak össze tudja tudja dugni, mert van papírja a kandallónak, meg a csőnek. Ez olyan ábránd. (mert van aki össze tudja dugni, meg van aki nem. De nem ez a releváns. És bizony az a papír kevés, mint beszéltük),

-meg hogy értelmes ember rossz kéményre nem köt rá,... (ilyaen alapon soha 1 baleset nem történne a közúton. Mert ki lenne olyan hülye, hogy a saját autóját összetörje? Csak betartja a fékutat, stb,,..... nem?).

Arról ne is beszéljünk, hogy: tömegkályha tűztere is építhető szerinted vas kandalló betétből? (Abba bele is lehet .....ni szerintem :-) Az aztán minden, de nem tömegkályha!

 

Mert nem ez a lényeg. Hanem az, hogy csak szakember végezheti a kandalló építést. És a kályha építést különösen.

(A kettő között az a különbség, hogy a kandallónak a gyár megadja a paramétereit. Hatásfok, kilépő füst, stb,..... És ezeket az adatokat kell a teljes égéskör méretezéshez, )levegő stb,..) felhasználni. Míg az épített kályhának az építő köteles egyedileg ezeket az adatokat kiszámolni, és megadni,... méretezni).

 

És pont ezt támasztja alá a Te példád is. Teljesen rossz logikával dolgozol:

Elrettentésül

 Így jön a képbe a régi ötletem:

felkérlek arra hogy a kritikus pontoknál webkamerával felügyelt azt a tíz perc építést ami izgalmas hogy jó legyen, a téglák beépítését nem kritikus helyen pedig nem kell.

ez még sebészetnél is előfordul, konzultációs céllal másik országban lévő fősebészek is figyelhetik a folyamatot pld szívátültetés stb..

Mert bizony az, akiről te beszélsz, az hozzáértő. Az orvos! És még előírnak neki az elméleti vizsgák MELLÉ, AZON KÍVŰL gyakorlatot is! És ezt a gyakorlatot másik ORVOS FELÜGYELETE MELLETT szerezheti meg.

De figyelem! ELRETTENTÉSÜL: az nem a portás! És nem cukrász, akit behívnak a folyosóról, hogy gyere már, és csináld már meg ezt a szívátültetést! (Bár ha így haladunk, 10-20 év, és ide jutunk :-) De ugye nem hülyültünk meg mindnyájan? Nem gondoljuk, hogy cipész fog szívátültetést csinálni?????

Az orvos! Aki már csinált kitudja hány másmilyen műtétet. De ilyet még nem. És előtte kiutazott Bécsbe, vagy Torontóba, vagy kitudja hová. Ott megnézett 1-2-t.

Aztán itthon az első ilyen műtétnél lehet videón + távfelügyeletet, segítséget kap.

De ha a példánál maradunk: ez olyan, mint ha valakinek lenne cserépkályhás szakmája, vizsgája. De az első tömegkályhát nem építhetné meg egyedül. Mivel az nem volt a tananyag része.

Ezért köteleznék rá, hogy ebből külön oktatást kapjon (na nem tőled, aki szintén nem tanultad, és nincs szakmai végzettséged). És az első kályhánál valakinek csek-kolni kellene a munkát.

 

 

Azt meg tőlem ne is gondolja, álmodja senki hogy:

 Így sancibácsi is felügyelhet országszerte 50 kályha építést havonta, megfelelő díjért persze. Ha ahelyszinen felügyelné az ember akkor sem lenne jobb a helyzet. Ami nem jó vissza kell bontani. ezt a korszerűnek mondható rendszert6 alkalmazzák sok éve, a fotózás épületek esetében is előírás.

Már elnézést de nem vagyok ilyen hülye! Sem én. De remélem más kályhás kollega sem lesz ilyen marha, hogy ebbe bele menjen. Hogy 10-20 ezer Forintért adjunk egy Kivitelezői Nyilatkozatot. És ezzel minden felelősséget magunkra vállaljunk. Hogy egy kontár, vagy akárki épít egy kályhát. Ami még lehet is jó, vagy nem annyira rossz. De bármikor történhet egy baj, probléma. És hogy én, vagy egy másik kolléga ezért anyagi, erkölcsi, büntetőjogi felelősséget magunkra vállaljuk?

Az nem normális aki ezt megteszi. Ez biztos!

Arról nem beszélve, hogy a NAV sem hülye. Van egy kiállított kivitelezői. Majd ha kérik a számlát, akkor ki hogyan fog hazudozni, mosakodni a NAV-nak, hogy nem is én építettem. Azért nem állítottam ki számlát! Nem én csináltam. Én csak azt hazudtam, hogy építettem, de nem, hanem Ő ......???

Hm? Ugyan ki vállalná, hogy a cége, vállalkozása jó hírét, tisztaságát az Adó Hatóság előtt lejáratja, befeketítse...? És a büntetést kockáztatná?

Ha szerinted ez ilyen egyszerű: ülj be az iskolapadba, szerezd meg azt az OKJ-s végzettséget. Nem nagy dolog. Aztán Te Elemző aláírhatsz nekik. Vagy felveszel 1 alkalmazottat, aki majd aláír. És a céged, majd viseli a felelősséget. Nem nagy dolog ez (szerinted).

Engem ebből hagyj ki.

Megmondom őszintén, ha már a témánál tartunk!

Sértegetsz, a szakmai hozzértésem kritizálod. Aztán 2-3 hét múlva kéred a tanácsot? Meg felajánlod, hogy legyek olyan balek, hogy írjak alá neked?

Ez biztosan nem megy.

Már csak azért is, mert hiteltelen vagy előttem. És ez az egész bohóckodás, handabanda, amit itt a tömegkályha címen bemutattál.

Mert gyakorlatilag nem mutattál te semmit be. Nem tettél te le semmit az asztalra, amiből bárki azt gondolhatná, és elismerhetné: hogy a szavak, handa-banda mögött: teljesítmény, tudás minőség áll.

Ilyen nincs. Csak a szöveg.

Hirdetsz: tüzeléstehnikai akadémiát: de te kitől tanultál?

Sorozatgyártású elemes tömegkályha. Írjuk alá? tanítanád! De ne haragudj, eddig még csak 1 kályhát láttunk tőled. Az meg egy vicc volt! Fél évig ekéztek miatta.

Szóval csináld, amit akarsz csinálni felőlem. Ha rám hallgatsz: azt csinálsz, amit akarsz. De ebből engem hagyj ki.

És ha elfogadsz egy tanácsot: akkor inkább bizonyíts. Több referenciát, teljesítményt, stb. És kevesebb beszédet.

Én ezt tanácsolom neked. És ha valóban jó lenne az a termék, meg piacképes. Árban is jó, meg használatában, fűtőképessége, stb,,...... Ha ezek megvannak, akkor hitelesítik amit mondasz.

Még lehet, hogy meg is vesszük, építjük. Miért ne? Csak előbb bizonyítani kellene.

Előzmény: elemző999 (10478)