advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.03.15 -3 3 321753

Théta, először is: aki összekeveri a Sztálin/Mao féle tudatosan generált népirtásnak minősülő folyamatokat mondjuk az ír krumplivésszel - AZ NEM NORMÁLIS.

 

Rohadt nagy betűvel nem az, és ezen nincs mit megbeszélni. Világos?

 

Másrészt: az a választási szisztéma, ami a választók 10-15-20, akármennyi, de törpe minoritást jelentő százalékával lehetőséget ad viszonylag kevéssé korlátozott hatalomgyakorlásra - az nyilvánvalóan nem jó. Szerintem nyilvánvalóan nem jó például az angolszász "a győztes mindent visz" elvű választási rendszer sem, de igazándiból a kitalálói is érezték, hogy ez így nem kerek, éppen ezért nem lehet ezt olyan ostoba, egysíkú módon megközelíteni - ahogy te folyamatosan teszed. A francia rendszerben is hiába juthat a szavazók akár kisebbik hányadával is valaki miniszterelnöki pozícióba - nem teheti azt, amit akar. Valójában olyan sok a ténylegesen jól működő fék és ellensúly ezekben a már meglehetősen régi tradíciókkal bíró, sokat farigcsált, nem is egyszerű, nem könnyen átlátható működésű szisztémákban, hogy még egy 100%-al kvázi teljhatalomra megválasztott vezető ténykedése is nagyon sok kontrollba, korlátba szabályba, tőle még ilyen választási eredmény után is deklaráltan független hivatalba ütközne, hogy diktatórikus hatalomgyakorlásra nem lenne módja. Nézd meg Trumpot - falusi sheriffeknek, megyei bíróknak VAN JOGUK felülbírálni az intézkedéseit - mi több, MEG IS TESZIK.

 

Ezt te nem érted, nem fogod fel, neked a világ mindenhol qrva egyszerű, fekete-fehér, három mondattal leírható, nem is foglalkozok ilyen fejfájdító kérdésekkel...

 

Észak-Koreában meg a vezér tébolyának köszönhetően milliós tömegben haltak éhen emberek a 90-es években, ma is a kismalac gyakorlatilag azt csinál, amit akar, ha rádbök az utcán, ott helyben élve megnyúznak, és nem tehetsz ellene semmit. Te ezt vitatod, védelmedbe veszed, idealizálod azt a xart, ami ott zajlik. Azon már régen túl vagyok, hogy gazembernek tartsalak ezért - nem vagy gazember, ezt már tudom, igazándiból nem vagy rossz gyerek.

Csak bolond. Szó szerint bolond. Elmebajos. És ez most nem szófordulat - ez ténymegállapítás. Orvosi eset vagy.

Előzmény: zöldkomcsi. (321752)