Freedom of mind Creative Commons License 2018.03.14 0 0 175416

Mivel ilyen hosszú ideje nem reagáltál, joggal merül fel bennem, hogy alapból irtózol a kapszulástól és valahonnan átvetted ezt az "állott keserűség" dolgot anélkül, hogy megkóstoltad volna. Ha tévednék, továbbra is várom tőled az elmaradt leírást, hogy mit értesz "állott keserűség" alatt. Tudom, hogy kávésok között divat támadni a Nespresso-t (én meg amúgy is bojkottálom a cég termékeit) de legyünk tényszerűek. Továbbra sem érzem azt amiről írtál. Ha mégis kóstoltad,  szerintem nem volt karbantartva a gép, vagy rossz összetételű volt volt a víz a gépben, vagy rejtély.

Szóval még mindig ezen az állott keserűség fogalmán rugózok, mert meglehet, hogy én, ahogy a többség általában nem érzek valamit amit néhányan igen. (Én pl. azonnal kiszúrom, ha a kazán vörösrézből vagy alumíniumból van, ha a víz túl lágy. A sárgarezet csak teljesen ásványmentes vízzel főzött kávénál érzem ki, de úgy nem is jó a kávé. Egyedül az acélnál nem érzek soha semmit.) 

Szóval az én érzékelésem szerint van állottság és van keserűség. Állottságot én nem éreztem a Nespresso-s kávékon, pedig pár hete volt alkalmam egy szállodában újra végigkóstolni 7-et is a választékból. A gép már az új, lencse formájú, tiszta alu kapszulákkal működött, bár ennek nincs jelentősége, mert ugyanazok a kávék vannak bennük, a kapszula belseje pedig bevonatos. Szokásom szerint dupla ristretto formájában kóstoltam, hogy intenzívebben érezzem az ízeket. Az "intenzív" sorozat tagjait keserűbbnek éreztem mint ami az ízlésem, de egy kis cukorral - tudom ezt egyesek szentségtörésnek tartják - engedelmesen a háttérbe szorult. S bár a Nespresso egyik kávéjától sem voltam elájulva, mert nekem hiányztak az általam kedvelt keverékekben jelen lévő robuszta árnyalatai, állottságnak a nyomát sem találtam egyik kávéban sem.

Előzmény: H_G (175274)