Ruskizene Creative Commons License 2018.03.14 0 0 175409

köszi a tanácsot, nagyon sokat segítettél, ahogy Columbo is mondaná:) kicsit nagy ugrás lesz a QM0650 után... 

volt is egy tiszavirág életű lépés közben, el is mesélem:

elhatároztam, hogy leváltam a qm-t. Egy közeli kávészervízben találtam egy Turmix kávéfőzőt, ami elvileg ugyanaz volt kívűlről-belülről, mint a Gaggia Classic. Csak turmix felirat volt rajta. Az eladói egyébként Gaggiát is írtak a garancia papírra, szóval gyakorlatilag egy az egyben ugyanaz volt. Használt gépként, de felújítottként volt eladó, alapból erre upgrade-eltem volna magam, nagyon megtetszett. meg is vettem, aztán itthon azonnal szétszedtem, és kiderült hogy a felső szűrő teljesen korrodált volt, a kazán alja szintén, hiányzott egy csavar is belőle, óriási csalódás volt :(

használható portfafiltert nem kaptam, ezt alapból utánkellett volna rendelnem, de így teljesen elment tőle a kedvem, azonnal visszavittem, annak ellenére, hogy nyilván lehetne ezeket a cuccokat cserélni, de egy ilyen kezdéssel a gép nálam már elvesztette a varázsát.

 

a boltban aztán egy kis vita alakult ki, mert ő szerintük áttisztították a gépet, szerintem meg a tisztítás nem egyenlő a felújítással, de lehet hogy ebben én tévedek. arra számítottam, hogy ha használt de felújított a gép, akkor nem találkozom a gépen belül korrózióval.

 

végül visszakaptam a  pénzem és annyira felturbózott az eset hogy úgy döntöttem, elég volt, irány a Rancilio :)

 

hát ennyi a sztori, nagyon köszönöm még egyszer a segítséget:)

Előzmény: GAgyiXyXy (175407)