Énvagyokmagam Creative Commons License 2018.03.09 0 1 2064

Valószínűnek tartom azt, ha egy autót 5 m. Ft-ra kitesznek, akkor nem úgy jön be a vásárló, hogy 4 m Ft-ot ajánl meg rá, hanem mondjuk 4,5-öt. Az értékesítő nem hinném, hogy sokáig töri magát azért a +10 000 Ft-ért, annak érdekében, hogy minél magasabbra tornássza az árat. Megvan a pénze "gyorsban".

 

Ilyen értékű autót pedig nem ad el az ember naponta, illetve évente. Gondolom 5-10 évenként ,ha cserélgeti valaki az autóját akkor amúgy sem sok esély van arra, hogy pont ugyanazzal a személlyel fogja el adatni. E mellett az eladó nem fogja megtudni, hogy mennyire kardoskodott az érdekében az értékesítő. Max annyit mond majd neki, hogy ezt tudta kipréselni a vásárlóból. 

Mint én is írtam, biztos van tisztességes értékesítő ezen a téren is. 

Nekem személy szerint nem nagyon volt hozzájuk mindeddig szerencsém. Saját tapasztalataimból merítve.:

-Egy majdnem barátom régen autókereskedő volt és úgy közvetített nekem nem túl nagy értékű autót, hogy amikor megvettem, ő már tudta, hogy a vételi árat kell az autóra költeni egy műszaki hiba miatt amire a vásárláskor azt mondta, bagatel. (Miután szerencsésen pár ezer Ft-ból megoldottam, szólta el magát véletlenül, hogy több szakszervizbe elvitték és ott mondta a szaki, hogy ez bizony jelentős értékű javítás lesz)

-Aztán volt olyan nagyon közeli ismerős akin a lenyúlt pénzt amit autó behozatal utáni ügyintézésre kért el, kellett leveretni, mert valahogy eltüntette a pénzem. 

-Toyota szalonból vettem B.csabán egy 5 éves Corollát amiről miután a blokkot kellett kicseréltetnem mert besz.rt, derült ki, hogy minden egyes elem törve volt rajta. Holott az értékesítő esküdözött, hogy nagyon jó állapotú és végig náluk szervizelt, csak sajnos a szervizkönyv elkeveredett egy költözés alkalmával.

-Bmw-re is költöttem már azt az árat egy év alatt amennyiért megvettem, majd fele árán tudtam csak eladni. Természetesen ez az autó is nagyon jó állapotban került értékesítésre és öreg úré volt aki rendszeresen szervizelte. Mikor a szerelőm kénytelen volt szétszedni a motorját ,mondta, hogy újnyi vastag olajsár van a blokk alján. Nem sűrűn cseréltek benne olajat.

 

Szóval azt hiszem Te egy nagyon szerencsés ember lehetsz, ha több tisztességes autókereskedővel fújt már össze az élet. Nekem ez valahogy nem sikerült még.

 

Üdv.! 

Előzmény: Teo papa (2063)