Törölt nick Creative Commons License 2018.03.08 0 0 5199

"Ha csak elektromos auto lesz, es nem lesz benzinnel es dizellel mukodo, akkor ez mitol diverzifikalas? Nem eppen az ellentete?"

Nem, mivel a diverzifikálást az energiaforrásnál akarjuk: hasadóanyag, fosszilis- és bioüzemanyagok, nap, víz, szél, stb. Ezek közül bármelyiket elektromos energiává lehet alakítani és akár autókat is üzemeltetni.

 

"Persze, hogy mindig volt munkamegosztas, mar az okorban is. De ez tobbnyire 2 ember, vagy 2 szervezet kozott bonyolodott le (egy bizonyos konkret dologban)"

Szerintem te összekevered a munkamegosztást a kereskedelemmel. A munkamegosztás természetesen nem két ember közt zajlott. Kellettek földművesek, állattenyésztők, kovácsok, szabók, vargák, fazekasok, kőművesek, stb. Ezek az emberek mind függtek egymástól. Mi is függünk a nagyvállalatoktól, ők pedig függenek tőlünk. A dolog lényege nem változott, csak a méretek mások.

 

A feudalizmis tudod egyáltalán mit jelent? A szó a feudumból ered, a földbirtokból és hűbéresi rendszert jelentett. Csak álmodozol arról, hogy ott milyen nagy szabadság volt! Teljes mértékben ki voltál szolgáltatva a hűbéruraknak, mert az övék voltak a földek és annak adták, akiknek ők akarták és azt kellett rajta művelni, amit ők megmondtak. Ehhez képest olyan apróságok, mint meg kell felelni a közegészségügyi szabályozásnak aligha nevezhetőek a szabadság komolyabb korlátozásának.

 

Már ne haragudj, de a történelem tudásod majdnem annyira hiányos, mint a természettudományos ismereteid...

Előzmény: isabellee (5198)