Illatka 66 Creative Commons License 2018.03.08 -1 1 1032

Tökéletes leírás! Semmit sem lehet már hozzátenni, de ezt megszoktuk már tőled Bea! :)

 

Karpathost kétszer is meglátogattuk és imádtuk szél ide vagy oda. Persze alkalmazkodni kell hozzá, mert figyelni kell mindenre. Este a vacsoránál az asztalon lévő dolgokra, a só nem mindig oda ér el, ahova akarjuk :), ha homokos partra megyünk, akkor bizony fájhat a homok, amikor fújja a szél a testünkre, Menetesnél, ahol írdatlan a szél ott tényleg óvatosan kell menni, mert bár körül van a kilátó kerítve, de azért ilyen szelet én még nem láttam. Arkassa külön megér egy misét, ott csodás a szél, soha sem hagyja abba egy percre sem, de a városka isteni hangulatú. A partja viszont a hullám imádóknak kedvez nyilván, nem nyugalmas úszkálásra való. Itt pl. nagyon szúrt a homok napozás közben, nem is bírtam sokáig. 

 

Ammopi viszont szinte mindig szélcsendes volt, és nem is tapasztaltam olyan nagyon tömeget, de ez nyilván a szezontól függ. Augusztus mindenhol nagyon erős. 

 

Ahogy Bea mondta Karpathost kihagyni kár lenne a szél miatt, de persze, akit nagyon zavaz azt is értem. Ha ott élnék nem lennék mindig ilyen lelkes, mert bizony a nagy szél nagyon idegesítő tud  lenni hosszú távon. A legjobb, amit láttam egy kis faluban Aperiben, a korláthoz kikötött fém ruhaszárító, amin a ruha kb.5 perc alatt szárad meg a szél miatt, ha persze nem kapja fel és viszi el...:)

 

Előzmény: balazsbea (1031)