makóról Creative Commons License 2018.03.06 0 1 5124

"Viszont ha van rá pénz,akkor érdemes rátenni még egy gipszkartont is.
Azért is megéri mert a gipszrostot telibe kell különben glettelni, így viszont meg nem."

Több helyen is rendszeresen írogatjátok ezt a telibe glettelést, a több rétegű gipszkartonozást. Amikor egy könnyűszerkezetes technológiánál (paneles építésnél) a bevizsgált rendszert kiválasztjuk, akkor a "módosításkor" érdemes végiggondolni a költségvonzatát is. Ha a belső oldali gipszrost burkolatos készházat választom (ami igen ritka), akkor a felületképzésnél a nem tükörsima felülettel kezdeni kell valamit. Az általában megszokott telibe glettelés vagy másodlagos gipszkartonozás helyett érdemes más, olcsóbb eszközöket is megvizsgálni.

Tőlünk nyugatabbra a tapétázás a leggyakoribb, mely számtalan formában létezhet.

Nálunk inkább a festhető tapéta lett népszerű, pedig a 3D-s dekoráció sem elérhetetlen.

Tőlünk keletebbre, a faburkolatok hódítanak. A skandináv országokban, illetve a Ausztráliában nagyon gyakran használnak különböző dekorlemezeket. Ezekből is kimeríthetetlen a választék.

A barkácsolók körében elterjedt a különböző "vastag bevonatok" használata. Ez egyrészt a rusztikusabb felületképzés iránti vonzódást elégítheti ki, másrészt a kreativitás kiélésére ad lehetőséget.

Mindezek alapján, ajánlom a netet böngészni az alternatív megoldások "felfedezése" miatt, másrészt már egy családi háznál is érdemes bevonni a belsőépítészt az ötletelésbe.  

Előzmény: previa6969 (5116)