nitacs Creative Commons License 2018.03.06 0 1 24470

Nem lehet megúszni. Ún. "egyszerű bejelentés" kell hozzá, ami csak a nevében egyszerű. Kell építész aki megtervezi, esetleg statikus stb, szóval, ami egy új ház építésénél is kell. A munkafolyamatokat e-naplózni kell, csak szakember kivitelezhet. Az árak nagyon durván elszálltak, építőanyag is és a munkadíjak is. Pont most olvastam egyszerű 100nm ház 2016 elején ugyanaz a vállalkozó 18m-ért építette, most 31 m. 

 

Energetikai korszerűsítés kapcsán meg ezt írta vki: "Az egy dolog hogy a megkérdezett kivitelezők 80%-a még arra sem méltat, hogy árajánlatot küldjön, ezáltal az időnket rabolja míg várunk.De egyszerűen olyan ökör mértékben ugrottak meg a kivitelezéshez szükséges anyagok árai, hogy kiszámolni sem lehet, mikorra térül meg a beruházás.Esetleg egy nyílászárócsere ésszerű lenne, de a többinek egyelőre nem látom értelmét, mert gyakorlatilag a fájdalomküszöbön belül vannak a rezsiköltségeink."

 

 

Ami most esetleg az építkezés mellett szól, hogy ha hitelből építkeztek, akkor most tényleg nagyon kedvezőek a hitelkamatok, ki tudja meddig lesz így. Egyéb esetben én lehet, hogy inkább várnék, amíg lefut ez a hullám.

Előzmény: Zita Courtney (24466)