attila7575 Creative Commons License 2018.03.04 0 2 2336

Szia!

 

Ha van hi-md kompatibilis md egységed, akkor bármilyen md lemezt tudsz formázni hi-md formátumra. Ha a régi, hagyományos md lemezeket formázod arra, akkor 270 mega lesz a kapacitásod, ha az újakat, amiket direkt a hi-md-re találtak ki, akkor 1 giga. Bármelyiket is választod, nem lesz olyan gazdaságos a felvétel, mintha cd-íróval mentenéd ezeket, a minidisc lemezek jóval drágábbak mint az írható cd lemez. Az előnye inkább abban áll, hogy a hordozható egységek is nagyon jó minőségben vesznek fel, nekem így van meg pár bakelitlemez amit nem tudtam máshogy megszerezni (családon belül nem adták kölcsön), viszont el tudtam menni a hordozhatóval felvenni.

Egyébként szerintem az md-sp felvétel is elég jó, bár persze nem olyan mint a cd, de nekem zenehallgatásra megfelel. 

 

Asztali cd recorderrel (azaz pc nélkül) kb ugyanannyi munka felvenni a lemezeket, mint egy asztali md deck-kel, az md-nek még van annyi előnye, hogy tudod a lemezeket digitálisan feliratozni, azaz a lemez címét, számcímeket be tudod írni.

Nekem sok rádiófelvételem van, azokra nagyon jó volt az md. Illetve még egy kicsit annyiban más, hogy nem olyan értelemben lineáris a felvétel módja, mint egy cd-nél, vagyis ha utólag letörölsz egy számot a lemezről, akkor arra a területre még teljesen tudsz felvenni, értem ezt úgy, hogy ha a lemezen a második és az ötödik számot törlöd, akkor egy egybefüggő szabad helyed lesz, és úgy tudsz rá felvenni, hogy nem is látod, hogy hol van az üres hely. Nem tudom, hogy sikerült-e ezt világosan kifejezni. Nekem ez a szabadabb felvételi lehetőség volt ami eldöntötte,  hogy inkább asztali (és hordozható) md irányba megyek annak idején, mint cd, meg persze hordozhatóban a kisebb méret.

Előzmény: Biatomi (2324)