Freedom of mind Creative Commons License 2018.03.04 0 0 175267

Kösz. :)  Ha már említetted a Nespresso-t, a magam részéről, ha kizárólag a lefőzött kávé minőségét nézem, nem nagyon tudok rajta fogást találni, pedig sokáig próbáltam, nem kis részben a Nestlé céggel szemben érzett általános ellenérzésem miatt is. Kapszulásból egyébként a király a Lavazza Espresso Point szerintem már csak azért is mert a standard mennyiségből főzi a kávét, szemben az 5 g-os Nespresso kapszulákkal. 
Bevallom egyszer majdnem elcsábultam egy Lavazza-ra, de aztán a hosszú távú anyagi és környezetvédelmi megfontolásokon túl az döntötte el a kérdést, hogy onnantól kezdve rá lettem volna utalva a gyártó választékára, azaz vége az egzotikus kávék élvezetének. Én pl. imádom a libericát. 
Szerintem a kapszulás kávé annak való aki nem iszik sok kávét és nem akar variálni, hanem megmarad egy vagy néhány fajta kávét tartalmazó kapszulánál amit reggel félálomban bedob a kávéfőzőbe és 
nincs macera. De ez nem ilyen egyszerű. Aki megvesz egy jó kapszulás gépet az előbb-utóbb ráébred, hogy már nem csak reggel iszik egyet de úgy általában véve is hamar rákap a dologra, akkor meg horrorisztikus összegre jön ki az egy évben vásárolt kapszulák ára. Ismerősömnél a napi két kapszula hamarosan felment napi átlag 12-re (ez havi 40-50 rugót jelentett összegszerűen) mert nem elég, hogy ők maguk is többet fogyasztottak, de a család többi tagja is, akik addig lustaságból nem kávéztak otthon, elkezdtek rájárni a gépre. Hamarosan a pincében kötött ki a masina azóta pedig egy Gaggia Classic boldog tualjdonosa egy fogalmam nincs milyen darálóval. Érdekes módon, a "macera" ellenére alig csökkent a család kávéfogyasztása, viszont mindenki megtanult a maga módján karos gépet használni. :)

Előzmény: Mylord3 (175264)