Alváskultúra (X) 2018.03.02 0 0 12427

Szia Lufi77,

 

tekintettel, hogy a Demko már vagy 10 éve nem nagyon létezik, így érdemes lenne átgondolni az ágyrács kérdést. Egy résztrő az általad "közte szivacs" az alapból latex hab. A latex habnam meg van az a rossz tulajdonsága (is), hogy egy idő után egyszerűen szétporlad. Ilyenkor veszít a rugalmasságából és egyéb nem kívánt dolgokat okoz. A másik, hogy a duplasoros ágyrácsok egy rendszer részei, jellemzően vékony 5-10cm vastag általában latex matrac réteg kerül rá. 

 

1., nem régi az ágyrács, érdemes megtartani és a rendszer előnyeit is élvezni, ebben az esetben csak a két matracot lenne érdemes cserélni -leginkább megint latexre

 

2., nem érdemes megtartani az ágyrácsot, régi, lehet, hogy porladnak a latex bakok. Akkor kuka és a legolcsóbb fenyő deszkával helyettesíthető. Ebben az esetben viszont vastagabb matracot kell nézni, 20cm+ magasságban

 

Amennyiben a csere és egy (kettő) új matrac vásárlása lesz, akkor is gondok vannak, hiszen ami 130kg-mal kemény, az 65 kilóval maga a beton (jellemzően az ilyen kemény matracon alvó könnyebb súlyú használók ezért alszanak háton vagy hason/félhason, mert egyszerűen agyonnyomja a matrac a csípőízületeket oldalt fekve)

 

Amennyiben a két különböző keménységet, a két különböző alátámasztást meg szeretnénk oldani, azt szeretnénk, hogy kijöjjön 150-ből, akkor nagyon nehéz dolgunk van. Lesz egy matracunk hamarosan, zsákrugós, kemény/félkemény két különböző komfortoldallal az egybe matracban, de ez is inkább a 200-at súrolgatja majd. Szóba jöhetne a Signum Medium Hard verzió egy nagy matrachuzatban, ez árban is beleférne, de lehet, hogy nem lesz elég kemény.

 

Ami nagyon ütős lesz, az a most érkező akciós HR Titannium matrac lesz standard 90, 140, 160, 180 méretekben. 53kg/m3 nagy tömegsűrűségű (osztrák) HR hab, kétoldalas kialakítás, 45-ös keménység (meglehetősen kemény)

 

A legjobb persze ha van rá lehetőség és el tudtok menni egy-két matrac szakkereskedésbe és próbálgattok matracokat...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

 

Előzmény: lufi77 (12426)