Tatai Gergely Creative Commons License 2018.03.02 0 0 10382

Kedves Benjámin(Benji) és Tupolev!

Köszönöm a dicséreteket, és biztatásokat, nagyon jól estek! Tanácsokat, ötleteket köszönettel elfogadok, mert mint mondtam, toronydaruban még nincs tapasztalatom. A makett egyébként 1:64 méretarányú lesz, csak rondán írtam a hatost. Ragasztásra eddig csak pillanatragasztót használtam, még nem volt vele baj, de ugye még nincs kész teljesen. Technokolt ilyen kis felületeknél mozdony maketteken sem használok egy ideje, mert nehézkes felhordani, és szálakat vet. A csomópontokat megpróbálom erősíteni, remélem sikerül. A jövőbeni maketteken két dolgot szeretnék javítani.

1 Szín. Nem találtam sehol megfelelő darunarancssárgát, így gondoltam, jó, lefújom citromsárgára, aztán átködölöm airbrush-sal egy sötétebb narancsszínűre. Ez csúnya lett és foltos, úgyhogy a gém utolsó két elemét (amivel kísérlezetetm) visszafestettem citromsárgára (a fotók a ködölés előtt készültek). Ha tudjátok a megfelelő narancs árnyalatot, osszátok meg velem!

2 Rácsok. A járólapok, rácsok áttört anyagát (rézmaratáshoz tudás, pénz, és eszköz hiányzik csupán) orvosi gézből csináltam, és hogy ne essen szét, lefújtam bordó festékkel (legközelebb átlátszó lakkal fogom), de ez nem annyira szép. Mit javasoltok helyette?

Még egyszer köszönök mindent, és ha haladok, teszek még fel képeket!