solozo Creative Commons License 2018.02.27 0 3 35005

Szombat reggel öten érkeztünk Podgoricába a wizzair járatával, a Fradi kézilabdás BL-meccsére. Verőfényes napsütés, remek szállás (Apartments Athos), jó fej személyzet, a hivatalos csekkolási időpont (13.00) ellenére fél nyolckor elfoglalhattuk a bérleményt, majd szó nélkül adtak egy újat, amikor volt egy kis kifogásunk. Egész nap teraszokon szürcsöltük a Niksickót (amikor nem, akkor megnéztük a város elenyészően kevés nevezetességét.) Ja, 20 celsius fok volt:

Egy szál pólóban délben. :-) A hazafelé repjegyünk hétfő reggelre szólt Szarajevóból, amivel nem is lett volna gond, de vasárnapra megjött az armageddon. :-) Egy hétszemélyes taxit rendeltünk, egy profi és halál jó fej, angolul beszélő sofőrrel, Mikivel, akit szemmel láthatólag abszolút nem zökkentett ki a nyugalmából, hogy amikor felértünk olyan 1000 méteres magasságba, a hóviharban kb.ilyenek voltak az utak:

Kellemes jazzt hallgatva jókedvűen haladtunk, amikor Pluzine előtt megadta magát a VW Touran. Még szerencse, hogy a faluig kihúzta, így aztán egy kávézóban vártunk kb. félórát, mire a taxis cég másik kocsija megérkezett, így aztán azzal sikerült elérnünk Szarajevóba, ahol szintén farkasordító hideg és szél fogadott.