Paragon1985 Creative Commons License 2018.02.26 0 0 16875

Szia!

 

Van turbókefe, ami az összes Miele géphez illeszthet fej, mert ebben a beszívott levegő forgatja meg a fejben lévő kefehengert. Amit nálunk a Cat and Dog modellhez adnak, az turbókefe

 

És van elektormos kefefej, ahol egy a porszívó batár nagy fejében lévő elektromotor hatja meg a kefehengert. Ez sokkal mélyebb/alaposabb tisztítást végez, mert itt a szőnyeg szálainka ellenállása nem lessítja le a kefe forgását. De elektromos fejet csak és kizárólag ehhez a géphez tudsz rakni: https://szetei.com/miele-padloporszivo-porzsakkal/complete-c3-electro-plus-ecoline-sgsh2 Más Miele gépen nem fog semmit csinálni az Electro fej, mert ennek külön táp kell a kasztniból, s ilyet csak ez a modell tud. Amit linkeltél videót, az egy olyan Cat and Dog modell, amit nálunk MO-n nem forgalmaznak. Ugyanis Angliában, Amerikában nagyon elterjedtek a sok padlószőnyeg miatt az elektromos kefefejes porszívók, így ott a Mielenek is sokkal nagyobb a kínálata.

 

De álatlánosságban elmondható, hogy az elektromos kefére tényleg akkor van szükség, ha a lakás padlószőnyeggel van tele. Egyébként a turbókefe is tökéletesen teszi a dolgát, mindent összeszed a szőnyegről.

 

Én mit vennék? Ha lenne macskám és küzdenék a macskaszőrrel a szőnyegen, ragadna a szálak közé, akkor C3 Cat and Dog modellt.

 

Amin még elgondolkodnék (metaki, parketta, laminál, taposó, járólap mindre tökéletes) az a Parquett Twister fej. Igaz ez nem jár a géphez, de utólag megéri megvenni. Nagyon-nagyon ügyesen fordul. Itt a saját videóm róla: https://www.youtube.com/watch?v=87G-A8EAlGU

 

Vagy még azt is tehetitek, hogy vesztek egy fehér C2-es Parquett gépet, ahhoz alapból jár a parketta fej is, viszont ott egy Miele turbókefét vesztek külön. 

 

Ezt nektek kell eldönteni, amennyit rászántok. A C3 nagyon patent gép, ráadásul az MM-ben nagyon jó áron is van, csak nem tudom meddig él az akció. 

 

Hát jó gondolkodást a családnak :)

Előzmény: GyulaVagyok (16874)