tardi Creative Commons License 2018.02.22 -1 3 6221

Megjártuk Misoolt.

Nem lehet elmesélni, amit itt láttunk, nagyon szép, aki teheti, látogassa meg. Kétnapos utazás után hétfőn érkeztünk Yellu faluba, ahol a Yalapale (450000 Rp/fő/éj, transzfer Yelluból 200000/hajó) hajója már várt ránk, mivel sikerült előre foglalnunk, mert most pl. a Yaganan volt zárva. Szereztünk is egy másik elérhetőséget is: Ibrahim (ő volt most a főnök, nem tud angolul, a többiek sem, semennyire) 0821 9961 1122, ibrahimsapuas@gmail.com, Facebook: Baymbram.

Elégedettek vagyunk a szállással, minden jó volt, reggelire omlett, rizs, tészta volt, ebédre és vacsorára rizs, saláta és mindig volt hal is. du. sült banán is volt. Bőséges és finom volt. Utolsó este a vacsora különleges volt: langusztát is kaptunk a hal mellé.

Kedden megpróbáltunk társakat keresni a kiránduláshoz a Harfat Jayában, ami 15 perc séta, így még tudtuk nézni azt is (350000, mi nem ajánljuk), de nem sikerült, így ketten maradtunk.

A kirándulások árai: 

1 millió a hajó bérlés + 250 a guide + benzinktsg attól függően, hogy hova akarunk menni 12000/liter és olajktsg 45000/liter. Így, amit mi összeállítottunk, 3 millió lett, alkudni semmiből nem tudtunk.

A mi kirándulásunk így nézett ki:

Reggel 7-kor indultunk,

  1. Balbulol, ide kb. 8:20-ra értünk (gyönyörű, biztos mindenki ismeri képről, csak élőben szebb)
  2. Namlol (csipkés sziklák sekély vízben, körbe lehet sétálni)
  3. Putri Termenung (cseppkőbarlang, néha szinte kúszni kellett, bent egy óriási cseppkő, ami egy térdeplő hercegnőt ábrázol, akinek van rá ideje, nézze meg, nekünk tetszett, kb. negyed óra az egész.
  4. Puncak Love/Puncak Dafalen (kilátópont egyik oldalon egy szív alak rajzolódik ki a vízben, kb. 15 perc nehéz túra néhol faágakból készült létrával a földön, néhol sziklákon, de megéri a látvány)
  5. Yapap (szerintünk ez volt a karácsonyfa szikla, itt is lehetett sétálni a sziklák körül a sekély vízben)
  6. Puncak Harfat Jaya/Puncak Dapunlol (ez egy ismert kilátópont, ahonnan a sok kis sziklás tájat lehet belátni)
  7. Gua Keramat (barlang, amin keresztül lehet úszni néhol tök sötétben, és a végén ki lehet menni egy lagúnához, mondta is WL, hogy menjünk ki, de a guide-unk azt mondta, hogy nem lehet, mert bébi krokodilok vannak ott, elhittük :) Beúszni se nagyon akart velünk, utólag WL mondta, hogy a helyiek félnek ettől a barlangtól, valószínűleg ezért rémisztgetnek, szóval aki ott jár, menjen ki, ne legyen szófogadó, mint mi)
  8. Medúzás tó (ebből nem egy van, mi a barlanghoz közeliben voltunk, ide van belépő, érdekes volt a sok medúza között úszkálni, fura érzés, amikor hozzájuk érünk)

 

Összességében nagyon szép volt, leírhatatlan látvány, már csak hajókázni a sok kis sziget közt is. Nem számítottunk ilyen drága kirándulásra, de megérte, bejártuk az egészet. Amikor tudunk, töltünk fel képeket az egyes pontokról. Jelenleg a hajón vagyunk, utazunk Gamra.