Törölt nick Creative Commons License 2018.02.20 0 3 209722

"egyébként, nem a hit gyülit akarom kritizálni, de megkérdezném, az előző vagy az azelőtti választáson is a fideszt támogatták?"

 

No, tessék...

Egy nagy cégnél dolgoztam vezetőként és több hites volt a beosztottam akkoriban. A 2010.-es választás előtt bejött hozzám egy hites pásztor és gyakorlatilag egy eligazítást tartott a társaságnak (én engedtem :-(- sajnos) és konkrétan elmondta, hogy most a fideszre kell szavazni!

 

Utána ott voltam minden alkalmon, ahol azután az egyházügyi törvény kapcsán döbbenten hallgattam mindazt amit ezzel kapcsolatban Sándor csúsztatott és manipulált. Emlékszem amikor elmondta, hogy Judittal beszélgettek és az volt úgymond a szívében, hogy nem kell félni a fidesztől, ez jó lesz.

Amikor elmondta, hogy csak nem gondoljátok azt, hogy az én véleményemet megkérdezik, aztán meg azt mondta, hogy a tárgyalások szerint....a kormánnyal.

Így lett állami egyház a hgy, és ő már azelőtt a bizonyos éjféli parlamenti ülés előtt is tudta, hogy nem kell aggódni.

A gyülekezetben úgy adta elő mint próféciát, mint a hit cselekedetét.

 

Amikor a gyülekezetben azt mondták "tapsoljuk meg Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét," akkor valami megszakadt bennem.

 

Az egyházügyi törvény után úgy döntöttem, hogy családostul elhagyjuk a hgy.-t. Attól kezdve számunkra nem volt vállalható mindez. Nem sunnyogtam, több órán át beszéltem egy pásztorral és elmondtam a távozás okait. 

Gondolom nem kerültem áldás listára, de a lelkiismeretem azóta is tiszta.  

Lezártam azt az időt, nem haragszom, és nem is vagyok ellenség.

Csupán sajnálom azt, hogy mivé lett valami ami az Úrtól indult. 

Ennyi. Már ha érti valaki, vagy esetleg átélte mindezt.

Előzmény: random seed (209720)