drummond Creative Commons License 2018.02.20 0 4 38945

Sziasztok! Az alábbi kérdést tettem fel a NIF ZRT-nek:

 

Tisztelt Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt!

Azzal a tiszteletteljes kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy az épülő M4-es gyorsforgalmi út M4 – M8 találkozási csomópontjának tervezőjét még 2017. áprilisában kiválasztották az alábbi cikk értelmében. A tervezést a Roden Mérnöki Iroda kapta.
http://magyarepitok.hu/utepites/2017/04/mar-megvan-a-tervezoje-az-m4-es-esz-az-m8-as-talalkozasi-pontjanak
Érdeklődni szeretnék, hogy elkészült-e már a tervekkel a Roden Mérnöki Iroda, mert sajnos a cikkből nem derült ki, hogy ezt tervezési feladatot mikorra kellett elvégeznie? Illetve a cikkben leírt terv zsűri döntött-e már a végleges változatról?
Ha mindkettő megtörtént már, akkor azt szeretném megkérdezni, hogy mikorra várható az M4-M8 találkozási csomópontjára kiírt közbeszerzés meghirdetése?
Ezen kívül szeretném megkérdezni, hogy a napokban megjelent M4-es autóút Cegléd- Abony szakasz győztes kivitelezőjének a Duna Aszfaltnak mikor történik meg a munkaterület átadás-átvétele, mikor kezdik el a tényleges munkát az érintett szakaszon?
http://magyarepitok.hu/aktualis/2018/01/ezzel-a-szakasszal-jut-szolnok-kozelebe-az-m4-es
Várom megtisztelő válaszukat.

 

És az alábbi választ kaptam:

 

Megkeresésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást nyújtjuk:

M4 Abony- Törökszentmiklós szakasz:
Az M4 autópálya Abony-Fegyvernek szakasz tovább-építésének közbeszerzési eljárása előkészítés alatt van.
Az ajánlati felhívás megjelenése április elején várható. A szerződéskötésre várhatóan 2018. októberében kerül sor. Átfutási idő 30 hónap (2020. tavasz), mivel módosítani kell a rendelkezésre álló kiviteli terveket, engedélyeket. Néhány lejárt engedélyt újra be kell szerezni. Ez a nyertes ajánlattevő feladata lesz.
Az út építése gyorsforgalmi útként, 2x2 sávos, elválasztó sávval történő kiépítéssel került elrendelésre, a leállósáv burkolata nélkül.
A műszaki tartalom kibővül az Abony (Kelet) csomóponttal, amely a kivitelezői szerződéssel rendelkező Cegléd-Abony szakasz és az Abony-Törökszentmiklós szakasz közötti összekötést biztosítja.
A szakasz hossza 26,6 km.
Érintett települések: Abony, Szolnok, Törökszentmiklós

M4 Cegléd- Abony közötti szakasz:
Az M4 Cegléd-Abony közötti szakasz (17,5 km) kivitelezői szerződését a NIF Zrt. 2017. decemberében aláírta. A nyertes vállalkozó 2018. január 19-én a munkaterületet átvette és megkezdte az előkészítő anyagok összeállítását, jóváhagyatását. A tényleges terepi munkavégzés 2018. I. negyedévében megkezdődik.
A pálya 2×2 sáv szélességgel kerül kiépítésre és a jelenlegi 4. sz. főút nyomvonalát követi.
Kialakítása: 2x2 sávos fizikai elválasztású autóút a leállósáv burkolata nélkül (ami a későbbiekben autópályává fejleszthető).
A Cegléd-Abony szakasz befejezési határideje 2019 év vége.
Érintett települések: Cegléd, Abony

 

Ezek szerint a leállított, Szolnoki északi elkerülő szakasz egyben kerül kiírásra az M4-M8 csomóponttal valamikor 2018. áprilisában.