"Akkor, gyakorlatilag nem is tudod, hogyan kell élezni". Be kell valljam, hogy nem.
Egyelőre azon igyekszem, hogy elméletileg tudjam, hogy mit és hogyan kell
csinálni. :-) Megnéztem a majd egy órás videót, amit ebben a hozzászólásban kjanik
ajánlott. Először majdnem elment a kedvem az egész próbálkozástól, ha a mesternek
egy vadonatúj cseresznyés vésővel 1 órát kell foglalkozni, és annyi cuccot és követ
vett elő, amely egy szokásos kis műhelyt elfoglal.
Mindenesetre furcsállom, hogy ha 5-6 kővel élez és még így panaszkodik, hogy bezzeg
a japánok. Akkor mit akar a Stanley azzal a 2 oldalas kővel? :-)
És akkor még a két bőrt nem is említettem.
Azt a gondolatmenetet kicsit furcsállottam a filmben, hogy valahogy úgy fogalmazott,
hogy vannak akik olajjal, vannak akik vízzel éleznek, és mintha ez csak ízlés és választás
kérdése, és nem tért ki arra, hogy ez függne a kő milyenségétől.
Most meg azon töröm a fejem, hogy milyen készséget csináljak, amely segítségével állandó
szögben érintkezne a vésőm a köszörűgéppel. Nem lenne pontosan 25 fokos, nem lehetne 3
dimenzióban állíthatni, kicsit savanyú lenne és sárga, de a miénk. :-)