voxluke Creative Commons License 2018.02.18 0 0 7625

A gépnek van egy fűtőegységgel integrált beltéri egysége, ami tudja mérni a hőszivattyúból közvetlenül betáplált napi kWh-t. Az itt összegyűjtött érték minden nap éjfélkor nullázódik. Ezen kívül méri a fűtési órákat, össz üzemórát, a hsz aktuális felvett kw értékét. A fűtőpatron max 6 kW, de szabályozható 2 és 4-re is.

 

Amióta felfedeztük a sok energiahasználatot a következőképpen mérjük:

 

- Napi 2x vagyunk kint. Reggel és este. Minden este levesszük az igényelt belső hőfokot annyira, hogy ne induljon be a gép. Például 19 van bent, de levesszük mondjuk 17-re. Korábban írtam, hogy egy fél, max 1 fokot esik kb a hőmérséklet.

- Emiatt nem megy a gép egész este, a napi kWh hozamszámláló nullát mutat, a villanyóra nem mozdul. 

- Villanyóraállás felírása következik, majd felvesszük a hőfokot mondjuk 19-re. Így hagyjuk egész nap.

- Este ~23-kor visszamegyünk, és ismét levesszük a hőfokot valami kicsi értékre, hogy reggel tudjuk szinkronizálni reggel a villanyórával ismét.

- Megnézzük az állásokat (Hsz beltéri aznapi hozam kWh értéke, a villanyóra, fűtési óra, stb), felírjuk és mérgelődünk.

- Reggel indul újra, természetesen az esti és reggeli óraállások azonosak.

 

Mivel más nincs a lakásban, és nem megy más fogyasztó így ez a mérés bár kissé "egyszerű", de szerintem megállja a helyét. A hsz beltéri egyébként tudja mérni az aktuális teljes havi áramfelhasználást, és fogyasztást is, amik hasonlót mutatnak. De mivel korábban olvastam,hogy az ott lévő értékek nem biztos, hogy teljes értékűek, így nem arra alapoztam.

 

Ideiglenes árambekötésről van szó, de jól körbekerített, lezárt terület, tehát az sem lehet, hogy valaki onnan tölti éjszaka a tesláját.

 

 

 

 

Előzmény: Zs:) (7624)