Daeril Creative Commons License 2018.02.16 0 2 65781

Magyarországon a házasitás kevésbé van és volt elterjedve.(kivéve Eger) Saját véleményem. "

Fajborok ivása forrásokat elemezve megállapítható, hogy újkeletű germanizmus. A magyar bor a korábbiakban mindig tájegységhez köthető fajtaösszetételében vegyes bor volt és így is hivatkoztak rá: tokaji, somlói, csopaki, egri, visontai, stb. Korabeli (XVIII. sz. vége - XIX. sz. eleje) forrásokat nézegetve a magyar borról íróknak evidencia / indifferens volt milyen fajtákat termesztenek egy borvidéken és azokat milyen arányban házasítják, mert említést sem tesznek róla.

Ez a borkultúra még Hamvasnál is tetten érthető (nem vitatjuk most a Bor filozófiájának értékeit, vagy azt hogy ivott-e jó bort valaha is Hamvas). A mű '45-ben született egy nagy ugrással jelentsük ki ekkor még éltek a termőhelyi karakterisztikák. A jelenkorunkat uraló fajborfétis valamikor ez után fejődhetett ki. Véleményem szerint :)

Előzmény: gemini1966 (65780)