obsitos3 Creative Commons License 4 napja 0 0 146901

Lehetséges,hogy a mustnak,bornak kénnel való kezelése ilyen mélységekig egy másik topikban nagyobb érdeklődést kelt,ami viszont ide tartozik,és ahonnan elindultunk,az az,hogy a túlkénezett borból párolt szesz,ami illat- és ízhibás, javítható.Sőt,saját magát javítja:nem színig töltött edénybe tárolva néhány alkalommal belefújunk,hogy a kipárolgott kénes illatot eltávolítsuk, pár hónap alatt iható,korrekt pálinka lesz.Én maradék óbort használtam törköly hígítására egy olyan évben,amikor az előző évi termés gyenge volt(rothadás,penész,stb), a bor többszöri kénezést igényelt,mint általában,a végeredmény ihatatlan,erősen kénszagú,ízű pálinka lett.Majdnem kiöntöttem,de  -szerencsére- próbaképpen ballonba töltve pincében állt következő tavaszig.Tökéletes anyag lett.