Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2018.02.13 -1 0 65701

Az este a Tignanelloról olvasgattam. Az egész onnan indult, hogy a winelovers blogon olvastam, ez Megan Markle kedvenc bora.

(gondoltam akkor talán nekem is jó lesz esetleg)

 

http://winelovers.blog.hu/2018/02/12/szupertoszkan_bor_az_ev_eskuvojen

 

És találtam egy régebbi írást amelynek az egyik kommentjével igazán azonosulni tudok.-.)

 

http://alkoholista.blog.hu/2008/04/04/minden_idok_50_legnagyobb_olasz_bora#comments

 

 

Weér Yvo · http://borboy.blog.hu 2008.04.06. 21:57:32 A Decanter és a MW-ok védelmében szólnék – most már a lépcsőházból. A borkritikereket az olyan művészettörténészekhez vagy irodalomkritikusokhoz tudnám hasonlítani, akik csak kortárs képzőművészettel vagy irodalommal foglalkoznak, sőt a borkritikusok dolga nehezebb, hiszen még az ókortól napjainkig ívelő irodalmi/képzőművészeti kánonhoz hasonló sem áll rendelkezésükre: tapogatnak a sötétben, ki jobb, ki rosszabb érzékkel, de mindenképpen a tudásukat saját ízlésükkel kombinálva mondanak ítéletet (és az utóbbi valószínűleg nagyobb súllyal esik a latba) – hangsúlyozom: kortárs alkotásokról ítélkeznek, melyek egy része hagyományőrző, más része újító, meg vannak jól álcázott szélhámosok is szép számmal. Hallottam egy történetet: egy nemzetközi borversenyen a bizottság elnöke, egy valódi MW, feldicsért egy meglehetősen illós pinot noirt, és ez ügyben vitába is keveredett a bizottság tagjaival. _De_: Tudta, hogy illós. Az már az egyéni ízlésrendszeréből ered, hogy szerinte ahhoz a borstílushoz illett az illósság. Ezeknek az embereknek a felkészültsége azonban kétségbevonhatatlan. Érdemes átfutni a Borbarát egy régebbi interjúját Michael Broadbenttel (www.borbarat.com/showarticle.ind?isFlashCompliant=true&session_id=syZDGihblfBDsWlgycwuyhYK&flashVersion=9), aki a brit Decanter rendszeres szerzője. A rövidke interjúból is képet kaphatunk arról, hogy mi adja a Decanter szakíróinak a rangját.

Ugyanakkor persze azt is tudjuk, hogy ezek a mesterszájak nem feltétlenül függetlenek, kereskedő cégek, borászatok stb. szakértőiként dolgoznak, vannak liblingjeik, akiket valamiért jobban kedvelnek, ráadásul olyan borokat favorizálnak, amik másnak, más konstellációban nem nyerték el a tetszését.

Nekem ebből az következik, hogy magamat a mindenséggel, bort meg a saját számmal... Még ha ez kockázatosabbnak is tűnik.

 

 

Egészségünkre!-.)

 

Egyébként nektek mi a véleményetek a pincészetről?

Kóstoltátok már valamelyik tételt?