BZoltan Creative Commons License 2018.02.11 0 0 65616

"ott írják, hogy a vizsgálat végén tájékoztatják a közvéleményt."

 

A kettes pontban leírják, hogy "A hatósági eljárás során keletkezett dokumentumokat, így a jegyzőkönyvet is – a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – kizárólag az érintett, azaz a Sauska és Társa Kft. ismerheti meg"

 


Az, hogy tájékoztatják a közvéleményt max annyit jelent, hogy ha további jogsértést tárnak fel akkor az is felkerül a portal.nebih.gov.hu/jogsertesekoldalra.

 

 

A Nébih eljárás nem rendőrségi eljárás. Ez nem nyomozati ügy, nem bűncselekmény után kutatnak. Ha véletlenül olyan dolog derülne ki a Sauska ügyben amely a rendőrség bevonását teszi szükségessé akkor arról sem fogunk tudni addig ameddig el nem kerül a bíróságra az ügy. De ilyenre nyilván nem fog sor kerülni. Szó sincs arról, hogy a Sauska bűncselekményt követett volna el.

 

A Nébih nem bűntetőeljárást folytat. Kifli valszeg jobban el tudja ezt neked magyarázni.

 

Amúgy az én esetemben pontosan ugyanaz volt a Nébih megállapítása első körben mint a Sauska esetében. Ugyanúgy a nyomon követési jogsértés gyanúja merült fel nálunk is. Csak mi tíz perc alatt tisztázni tudtuk a kérdést, mert van pincekönyvünk, vannak származási igazolásaink és vannak forgalombahozatali engedélyeink. 

Előzmény: Jocó0423 (65614)