oimuka Creative Commons License 2018.02.11 0 0 164563

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

 

 

Azért jöttem ide a fórumra, hogy kérdezzek és tanuljak. Minden építő jellegű hozzászólást szívesen fogadok (pl. Aszprin), ám amikor az irónia apró kis szikráját is érzem, arra én is csak ugyanúgy tudok felelni. 

Sosem érdekeltek különösképpen az órák, számomra egyetlen funkciójuk volt -  amire eredetileg tervezték őket -  az időt mutatni, lehetőleg minél pontosabban. Sosem viseltem ékszereket, ennél fogva az órákra sem így tekintettem. Ám természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy egy férfi egyetlen ékszere a jegygyűrűjén kívül az órája. Jó pár éve olvastam Bill Gates-ről, hogy állítólag azt nyilatkozta,  sosem volt 20 dollárnál drágább órája, mert az apjától azt tanulta, hogy az óra csak arra való, hogy az időt mutassa. Hogy valóban így van-e, nem tudom, sosem figyeltem, milyen órát visel a világ leggazdagabbnak tartott embere. Azt eddig is tudtam, hogy a kvarcok sokkal pontosabbak, mint a mechanikus szerkezetek, ám  azt, hogy a több ezer eurós automata órák csak "ennyire" pontosak, csak most tudtam meg. Meg lehet kövezni érte, de ez van:)

Akkor térjünk a tárgyra. Mivel továbbra is a kvarc óráknál maradok, Ronda vagy Eta a megbízhatóbb, pontosabb, időtállóbb?