acerola Creative Commons License 2018.02.09 0 2 25203

Valószínűleg te az a típusú ember vagy akit érvekkel nem lehet meggyőzni és nem ismeri el mások igazát. De hátha mégis tévedek, ezért leírom:

 

A sörfőzésnél az ásványi anyagok visszapótlása a desztillált vízbe nem ugyanazért van mint az ivóvíznél.

A sörnél:

- be tudod állítani a ph-t ami az enzimek működésére és a sör ízére is hatással van.

- A ph-t úgy kell beállítanod, hogy figyelembe veszed a felhasznált maláták típusát. Sötét malátákhoz keményebb vizet érdemes keverni, világos malátákhoz lágyabbat.

- Egyes ionok más más irányba tolják a sör ízét. A klorid ionok például a malátásságot emelik ki a szulfát ionok pedig a komló keserűségét.

- A kalcium ionok segítik az élesztő ülepedését, túl kicsi mennyiség esetén lassabban fog a sör letisztulni.

- A fém ionok a sörhab képződést segítik elő. Stabilizálják a sörhabot.

 

Gondoltál-e arra, hogy az ivóvíz nyomokban alig kimutatható szennyeződéseitől aggódsz. Utána pedig beleteszel a desztillált vizedbe több kilónyi malátát, ami ellenőrizetlen területről származik és a levegőből a termesztés és feldolgozás során az általad rettegett szennyező anyagok sokszorosát felveheti. Szerintem valahol abba kell hagyni az aggódást. Felmerül a kérdés, hogy az ételt amit eszel milyen vízzel csinálták. A húst a zöldséget, ami benne van milyen körülmények között állították elő? A 70 forintos ihatónak tartott söröd hogyan készült?

Persze mindenki úgy bonyolítja meg az életét ahogy akarja. De ha desztillált vízből akarsz sört csinálni, akkor legalább nézz utána milyen ion profillal fogsz rendes sört kapni.

Előzmény: forgione1 (25190)