pacsepa Creative Commons License 2018.02.08 0 0 26216

Logikusan kell a dolgot megközelíteni szerintem.

A lemosószerben lévő olaj a kártevő ritkítást úgy végzi, hogy az olaj a rovar légzését meggátolja.

Ha ez igaz és miért ne lenne az, akkor az olaj csak kontakt módon hat.

Ergo: a fa felületére kerülő olaj a később előkerülő rovarokra akkor már hatástalan lesz. Csak az a körtelevél bolha fog megdögleni amit éppen akkor és ott beterítettél az anyaggal. Abban bízhatsz, hogy a rovarok többségét elérte a bőséges és repedésekig eljuttatott olajos lemosószer, vagy többször lemosózol.

 

Ezért javasoltam korábban egy kérdésre, hogy ha többször tud valaki lemosózni, akkor az utolsó legyen olajos mindenképpen, ha meg csak egyszer, akkor a lehető legkésőbb, rügypattanás után, de fehérbimbós állapot előtt.

 

Még valami eszembe jutott. A körtelevél bolha lehet, hogy már januárban előjön nálad, feltételezem a neki kedvező időjárás beköszöntésekor. Ugyanakkor valószínűleg a szaporodása még nem kezdődik meg, azzal a vegetáció beindulását tuti megvárja, különben a porontyok éhen vesznének. Nem is lesz károkozás, hiszen még nincs mit ennie, azaz szerintem ráérsz a Neked is megfelelőbb későbbi időpontban elvégezni a lemosózást, amikor az sokkal hatásosabb lesz, többek között a körtelevél bolhára is.

Előzmény: szicsu1007 (26215)