pacsepa Creative Commons License 2018.02.07 0 0 26208

Elméletben igazad van, de ez azért bonyolultabb kérdés. Lehet hogy én bonyolult személyiség vagyok, de növényvédőszerek ár-érték arányát másképpen számolom, ha hatékonyságról van szó.

A Vegesolt esetében tekintsünk el a szokásos reklám szövegektől, hogy kevesebb hatóanyag, jobb tapadás stb-stb.

 

Én inkább az egységárért kijuttatott hatóanyagot nézem egy lemosó permetezéskor.

 

Ha 10 liter vízbe ajánlás szerint teszel 0,4 liter olajos rézként, azzal 84 gr ként, 36 gr rezet és 160 gr olajat juttatsz ki egy adott felületre.

Ha 10 liter vízbe ajánlás szerint teszel 50 ml Vegesol eReS-t, azzal 15 gr ként, 38 gr rezet és 13 gr olajat juttatsz ki ugyanarra a felületre.

 

Nos korábban az egyik fórumtárs hangot adott tapasztalatának, miszerint szerinte a Vegesol nem olyan hatékony szer. Azt hiszem a hatóanyag tartalom alapján sejthető hogy nem szubjektív véleményét írta le. Természetesen a hatóanyagok formációja és egyéb dolgok árnyalhatják a képet, de csodák nincsenek.

 

Ez után nézzük újra az árakat (forrás Gazdabolt)!

Az olajos rézkén ára literes kiszerelésben 2553 Ft és 2,5 alkalomra elegendő 10 liter vízzel. Ezzel 10 liter permetlé ára 1021 Ft-ra jön ki.

A Vegesol eReS ára 0,2 literes kiszerelésben 1056 forint és ez négy alkalomra 10 liter permetléhez elegendő.  10 liter permetlé ára 264 Ft-ra jön ki.

 

Még mindig igazad van!

 

Csakhogy itt jön az én bonyolultabb számításom. Négyszer olyan áron, de a számomra legfontosabb hatóanyagokból, mint a kén és az olaj bőven több, mint négyszer annyi hatóanyagot juttatok ki egyszerre. És ennek bizony jelentkeznie kell a szer hatékonyságában, de leginkább abban, hogy én nem nagyon tudok egynél többször lemosózni.

Azt gondolom, hogy ugyanazt a hatást Vegesol eReS-ből több egymás utáni lemosózással tudnám produkálni. Egy liter olajos rézkén elég egész tavaszra. A 2 dl Vegesol is elég lenne, de akkor folyamatosan kellene permeteznem.

Előzmény: szicsu1007 (26207)