BZoltan Creative Commons License 2018.02.07 0 0 65482

Hogy az átlagember mit lát át azt én nem tudom. Azt viszont teljesen kizártnak tartom, hogy Octopus (hacsak nem tartja homokban a fejét) ne tudná pontosan, hogy miről is van szó. Egy boros blogger aki sok éve követi a boros közéletet egyszerűen tisztában kell lennie ezzel. Komoly összeggel mernék fogadi, hogy a bloggerek alaposan megbeszélték a Sauska ügy részleteit a belső levelezésükön, de ha ott nem akkor azokon a kóstolókon ahova járnak.

 

A Sauska ügy amúgy egyszerű mint a bot. A palackokban nem az a bor volt amire a Nébih forgalombahozatali engedélyt adott. Hogy mi van a palackokban azt pedig a Nébih nem tudja a Sauska pedig erről nem nyilatkozott. Pontosan ugyanaz történt velük ami egy étteremmel történne ha a Nébih ellenőrének nem tudja az éttermes megmutatni, hogy honnan is származik a hús amit a vendégekkel megetetnek. Adott nyomonkövethetőség nélkül a hús lehet elsőosztályú kobe bélszín is, de lehet moszkviccsal elütött vad vagy dögkútból pecázott hús is. Vannak dolgok amik nem bemondásra mennek.

 

A borászatok pincekönyve és a fogalombahozatali engedélyeztetés rendszerét lehet kritizálni (szoktuk is), de akkor is be kell tartani. Ha másért nem akkor azért mert sportszerűtlen versenyelőnyhöz jut az aki megspórolja az ezzel járó melót és költséget azokkal szemben akik viszont betartják a szabályokat.

 

Ha a boros közösség nem veti ki magából az ilyen csalókat és a boros sajtó nem bünteti meg hallgatással az ilyen önmagukat minden felett álló sumákokat akkor ők is cinkosok lesznek. Na ez az amit én gyökérségnek tartok.

Előzmény: Hepci (65477)