Hepci Creative Commons License 2018.02.07 0 0 65477

Azért nem látom ezt (annyira) morális kérdésnek, mert lentebb is fejtegettem, hogy az átlagember nem látja át ezt a témát annyira, hogy egyértelműen megítélhesse (ill. elítélhesse). Itt vagyok pl. én, ugye - még mindig nem látom át annyira, pedig kifejtetted. Te ugyanakkor egy túlzásokra - időnként/egyes kontextusokban erősen - hajlamos mókus vagy, tehát ha pl. azt írod, hogy ez az évezred legnagyobb boros disznósága, nem tudom az állítást kételyek nélkül elfogadni.

(Most személyeskedtem, talán.)

De evezzünk tovább. Ott van a nagyszerű VW-konszern és az ő csalásaik a motorok kibocsátásával. Az nagyjából mindenki számára átlátható ügy, morálisan is éppenséggel. Mi történt, bedőlt a konszern? Hát éppen nem, hanem szárnyal. Az átlagembereket k. nem érdekli a morál. Az LCD-kijelző érdekli, meg a puha műszerfalbetét, a kedvező ár, meg az ún. német precizitás (amin gyakran jókat röhögök).

Tehát bár én, erősen környezettudatos és nem teljesen moráltalan lényként elképzelni se tudom, hogy épeszű ember miként vehet manapság Folkszvágent, Audit és Skodát, az emberek (Tibaldnak üzenem: prolik) döntő többsége ezeket a szempontokat pont leszarja.

Előzmény: BZoltan (65471)