kifo2 Creative Commons License 2018.02.06 0 0 20303

Többet is kibírnak, de néha meg kevesebbet.

 

(Bori 5 évesen) Amit a tévében lát, azt kissé meglepő módon félelmetesnek tartja, és álmodik is róla rosszat. Az arany ember például nem horrorfilm, de Bori borzasztóan félt, amikor Tímea megfogta a kezével a tőrt, amivel Atalie le akarta szúrni, és véres lett a keze. Az akciófilmektől nem fél jobban.

 

 

(vidámabbak)

Bori 14 hónapos volt, amikor egyszer öt percig maradtak a tévészobában Gergővel kettesben. Mire anyjuk bejött, addigra Gergő már teljesen megette Eszti (9 éves) iskolai célokra nevelt babját, Boriska pedig buzgón tömte a szájába a földet. Eszti épp a Börzsönyben volt, és sírt, amikor hazajőve értesült a bab szomorú végéről.

 

Az óvodában ki kellett színezni egy lovast. Boriska (4 évesen) egyetlen színnel színezte ki az egészet. A „szín” szinte figyelembe sem vette, hol a vonal. Inkább úgy nézett ki, mintha a lovas egy nagy lila ködbe burkolózott volna.

Anya: Aki belemászik a morzsába, azt fülön csapom!

Bori egy perccel később (4 éves): Aki belemászik a morzsába, azt az Anya külön csapja!

Vagy egy hónappal ezelőtt jelölték ki a mai napot arra, hogy (5 évesen) mandulaműtétre bevonuljon a kórházba. Már itthon gyanúsan nézett ki, ott pedig megállapították, hogy be van gyulladva a torka, a füle meg ilyesmi, úgyhogy nem műthető. Viszont úgysem tudták a múltkor megállapítani a vércsoportját (valamilyen faktorral volt baj, mintha Boriskának ebből a faktorból nem lenne semmilyen), így aztán ma is vettek tőle vért.
Az előbb az előszobában az asztalon egy kb. 15 cm-es műanyag lóval játszott szerepjátékot. Éppen vért vettek a lótól. Hát ilyet sem láttam még egy gyerektől sem.

A metrón három tízéves kislány nagyon élénken elkezdett kidolgozni egy mindenre kiterjedő biztonsági rendszert.  Ilyenek voltak benne: jelszavas azonosítás; ha azon túljutna az illetéktelen behatoló, akkor retinavizsgálat, ha azon is túljut, akkor a fogpiszkálóterembe jut, ahol hegyes fogpiszkálók meredeznek felfelé, és ha azon is túljut, akkor a műtőbe kerül, ahol megműtik. És lesz egy olyan terem is, ahol nem fogpiszkálók állnak felfelé, hanem tűk, de faszínűre lesznek festve, hogy a behatoló azt higgye, hogy ez is fogpiszkáló.

Eszti 8 évesen látta először A padlást, az osztállyal. 16 éves volt, amikor már a gimnáziumi osztállyal nézték, és akkor magával vitte Borit is, aki akkor 8 éves volt. Útközben Bori kérdezte Esztit:

- És miről szól A padlás?

- Majd meglátod - válaszolta Eszti.

A színházban Eszti osztálytársa kérdezte:

- Na, Bori, tudod, miről szól A padlás?

- Majd meglátod - felelte Bori a 16 éves nagylánynak.

Előzmény: jinjang (20302)