Lilike9 Creative Commons License 2018.02.04 0 0 93337

Szerintem vedd fel a kapcsolatot Józsival...

De én úgy tudom, mikor virágzási időszaka volt a leandereknek az Atlasz hegységben, akkor GPS kordináták alapján megjelölték a bokrokat. Majd mikor ismét ott jártak akkor némelyik bokorról tudtak begyűjteni magokat.

Ha az emlékezetem nem csal..... meg is voltak számozva. De hogy,melyik számú bokorról való magból kaptam azt nem tudom, sajnos nem írtam fel a számot.

Akkoriban nyár elején volt nálam Józsi, növényeket csereberéltünk, ajándékba kaptam a magokat.

Gondolom akkor télen vagy tavasz elején gyűjthették be a magokat, mert szem látomást szép,friss nagyméretű magok voltak. 

Akkor nyomban el is vetettem, kb. 50 szem magból a fele kelt ki, és talán 1-2 évesen lettek kiültetve.

De arra emlékszem,hogy az első telüket a fűtetlen műhelyben töltötték virágos ládában. Volt olyan magonc ami következő nyár végére virágot is hozott, a legegyszerűbb sima rózsaszínt.

 

Ercsiben lakom a szőlőhegyen, de elég hideg,szeles itt fent a domb tetején. Magoncokat a kertbe teli kerítés végelmébe úgy ültettem el,hogy a felkelő napsugarak érjék. Annak reményében,hogy talán hamar felmelegszik a levegő és a talaj.

Nálam a talaj elég meszes lehet, mert a hortenzia,magnolia,rododendron...egyéb savanyú talajt igénylő növény nem marad meg 1-2 évnél tovább földcserével sem..

 

Az első kísérletezgetéseket követő, sorozatos kudarc után abba is hagytam a leanderek, kínai selyemmirtuszok kiültetését.

Becsülöm a kitartásodat és további sok sikert kívánok!

Majd időről időre számolj be az eredményeidről...

 

 

 

Talán Berényiné Szilvi "Sziszkó" is tud neked némi információval szolgálni, mert ő is kapott Józsitól magokat.

 

 

 

 

Előzmény: unartis: (93336)