[fidelio] mindegy Creative Commons License 2018.02.02 0 0 1929

Szinte pihenő nélkül koncerteznek nagyjaink, hiszen Baráti Kristóf és Farkas Gábor alig értek haza a Németországot D-É irányban átszelő 12-részes turnéjukról. Baráti ma már Londonban lép fel a ma más több mint 85 éves LPO (London Philharmonic Orchestra)-val és jelenlegi vezető karmesterével, a negyven évvel fiatalabb Vladimir Jurowskival. A koncert az együttes székhelyén, a Royal Albert Teremben lesz, amelynek befogadó képessége 5272 fő.

A műsorukon Rimszkij-Korzakov-, Stravinszkij és Glazunov-művek lesznek, ha utóbbi hegedűversenye mellett az általa hegedűre és zenekarra átírt Csajkovszkij-Meditációt is ide soroljuk. Utóbbi az eredeti hegedű-zongora felállással az említett német turnén is elhangzott 11 alkalommal, mint az Emlékezés egy kedves helyre című 3-részes elégia első tétele. Az orosz műsor további részében a Tündérmese (R-K) és Stravinszkijtól a Faun és a pásztrolány, majd az

1. szimfónia lesz. Utóbbiak innen (is) - az LPO összeállításában - meghallgathatók!

.

Február 7-én és 8-án Kristóf Beethoven-műsort ad a veszprémi Hangvillában: a hegedűvesrenyt játssza, majd a VII. szimfóniát vezényli a helyi Mendelssohn Kamarazenekar élén.

.

Ezután helyileg közel ott folytatják a németországi turnét, ahol abbahagyták Farkas Gáborral: február 9-én már Warsteinben, végül 11-én Hamburgban adják elő a korábbi fő műsorukat.

 

Utána csak lesz egy kis pihenő, mert legközelebb csak 22-én szerepel Pécsett a Gilbert Varga dirigálta Pannon Filharmonikusokkal a Barber-hegedűverseny szólistájaként, és ezt másnap Budapesten is előadják a Müpában. Február 25-én pedig München: Stravinszkij-hegedűverseny Gergievvel. Az első két hónapban tehát összesen húsz (20!) fellépés.