Rászid-lob Creative Commons License 2018.02.02 0 0 14845

Köszönöm a választ.

Most odáig jutottam, hogy a korábban rendelt hímzőtűvel, Madeira bobbinfil alsószállal, és ISACORD 40 hímzőcérnával nagyon szép hímzéseket csináltam.

 

Elkezdtem végigolvasni a fórumot, de egy dolog még mindig nem világos:

Az anyag mögé rakott stabilizátor neve.

 

Azt már tapasztaltam, hogy van papír, majdnem minden boltban ugynazt a vastagságot kaptam, de hogy hány grammos, azt sehol nem tudták, csak "ezt szokták vinni".

 

Ezen kívül vettem felvasalhatót, ami inkább szövet szerű, és egészen vékony, mintha egy méretesebb pók szőtte volna. Egyik fele ragasztós, és vasaláskor ragad a szövethez. Nekem ez hímzéshez vékonynak bizonyult, nem lett szép a munka, áthúzta a szálakat, stb. Vagy van ebből vastagabb?

 

Vettem még kicsit vastagabb, szövetszerű, puha anyagot, amihez hasonlót a párnákba is szoktak tenni, de ez ugye feltekerve kapható, és pár milliméter vastagságú.

 

Szóval melyiknek mi a neve?

 

Ja és van az átlátszó műanyag fólia, amit alá-fölé szoktatok tenni, ennek a használata kicsit tisztább, de azért nem árt, ha ebben is segítetek.

 

Utolsó kérdésem mára: Ti a keretbe a stabilizátort fogjátok csak be, vagy az anyagot is? Hogyan jobb?

Vettem ragasztó spray-t, de megfogja ez az anyagot annyira, hogy ne mozduljon el, ha csak a stabilizátor van beszorítva a keretbe?

 

Köszönöm.

Előzmény: Stickerei (14840)