trabzonspor Creative Commons License 2018.01.28 0 1 149

Mintegy nyolc órás út után elértük Coober Pedyt,útközben többször megállva ilyen igazi filmekben látható kis pihenőkben-benzinkút,kocsma,más semmi sok km-en keresztül.

 

A red centre-ben sok helyen kapni Abok által készített festményeket,rajzokat,horror áron.Útközben Kulgerában messze a legolcsóbbak voltak ezek,hátha valakinek érdekes lehet,mi is vettünk egy picinyke kézműves darabot.

 

Egy napot töltöttük az opál bányászat központjában,ami valójában egy falu a semmi közepén,körülötte bányákkal.

 

Egy föld alatti motelben szálltunk meg,ami régi bánya helyén lett kialakítva( Radeka Downunder), megnéztük a katakomba templomot,ahol Magyar nyelvű tájékoztatót is lehetett találni.

 

Elmentünk egy még működő bányába,gyűjtöttünk szép köveket,etettünk kengurut egy kis menhelyen,a helyiekkel ismerkedtünk a kocsmában.

 

Este indult a busz Adelaide-be,ami furcsa volt,hogy a 12 órás utat a sofőr egyedül nyomta le,egész éjjel vezetve!

 

Adelaide tengerpart részén,Glenelg-be foglaltunk az Airbnb-n szállást,egy idősebb házaspárnál. Séta távolságra a tenger,a villamos ami bevisz a központba,tiszta szoba és lakás.

 

Pihenősre terveztük az utolsó napokat,tengerpartozás,fürdés a nem túl meleg óceánban, Adelaide nem túl sok látnivalójának felfedezése.

 

A neten találtam egy Gorge Wildlife Park nevű helyet,gondoltam oda érdemes lehet elmenni--az egyik legnagyobb élményünk volt.

 

Cudlee Creek kis településén található,Adelaide-ből villamossal,és két busszal jutottunk ki. A honlapjukon megtalálható az eljutás,a második kis buszra kell figyelni,mert az napi 3-4 szer megy talán .

 

A belépő 17 AUD volt,egyáltalán nem vészes,merthogy: gyakorlatilag szinte minden Ausztráliában őshonos állat megtalálható,a legtöbbjük szabadon,ott császkáltak mellettünk a wallabik,kenguruk,millió fajta madár,repkedtek a kakaduk,papagájok. Etetni is lehetett őket a shopban kapott erre a célra árult kajákkal.

 

Emellett dingók,tevék,emuk,wombat,és még rengeteg állat a világ többi részéről is.

 

A legnagyobb szám a koala volt természetesen,amit az ölünkbe is lehetett venni,és megsimogatni :)

 

Belefért még pár hangulatos söröző,és sajnos le is telt a bő két hetünk...

 

Hazafelé az Adelaide-Kuala Lumpur-London-Zagreb út végét lecsippentettünk,és Londonból egyből Budapestre repültünk fillérekért.