Tóth Gábor 1990 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 16307

Szia!

 

Örülök nagyon a hozzàszòlàsodnak! Lelkesìtő mindenkèpp. Èvekkel ezelőtt màr olvastam a fòrumot, àtràgtam magam legalàbb sokszàz kommenten lelkesen ès most is. Persze egy hàz àramellàtàsàhoz valòban sokat kell invesztàlni, igazatok van, mindenkinek aki ezen a règi közhelyen lovagol. De èn előbb màst tervezek. Egy 10-30W-os jàtèkszert. Szeretnèm lègterelèssel ès 1-2 ùj ötletemmel felvèrtezve, 1. lekicsinyìteni a dolgot, 2. lènyegesen csökkenteni a költsègeket 3. nagyban növelni a hatèkonysàgot. Persze ez is elvihet ugyanannyit. De azon legalàbb nem fogok meglepődni. :D

 A lapàtok terèn megpròbàlkoznèk epoxyval nagyobbaknàl esetleg merev hàlòval vagy kemènyìtett dròttal merevìteném  ha szüksèges.

 Ami érdekelne, hogy a jegesedèssel mit fogok kezdeni? Gondoltam olyan festèkre vagy egyèb bevonatra ami lepergeti a vizet. Persze lehetne mindenfele vastagabb dròtokat rakosgatni a szerkezetbe ès azokkal fűteni legalàbb 5-6 fokosra. Mint a cekàszgèp fűtőellenàllasa. Itt nagyon hülye időjàràs van, kèpes 4 centi jèg fagyni a szèlvèdő aljàra olyan gyakran olvad ès fagy felvàltva időnkènt.

 Errefele van szèl àllandòan, ami nagyon kedvező. Adott hozzà minden. Hegyek, tavak, folyòk, abnormàlis időjàràs...

 A lapàtok kiforgatàsàròl tudok. Èn mondjuk màsra gondoltam, de a tengelyekre szerelt,  hajlìtott fogaslècekkel elèg egyszerűen kivitelezhető lenne az is.

  A viharvèdelmi dolgokat pedig a generàtorròl működtetnèm, ha nincs technikai akadàlya. Pl. a lègterelők forgatò motorjait vagy a lapàtokat közelìtő-tàvolìtò motort, a billentő motort. Arra az egy màsodpercre kàr ki-be ràngatni az akksibòl az elektronokat. Tehàt az akksikat kìmèlni fogja ès remènyeim szerint mèg spòrolni is fog az àrammal. 

 Ahogy làtjàtok pàr dolgot meg kell oldjak mèg amire egy remènyteli prototìpust összerakok tesztelèsre, de nem is egy szokàsos pörgettyű èpìtèse a cèlom. A 80 euròs villanyszàmla sem zavar igazàbòl (85 megnèztem). Ennek a megspòrolàsa inkàbb csak jutalom volna a projekt vègère.

 Szòval nem sürgős, hogy munkàba àllìtsak valamit. Ràèrek kidolgozni.

 Szeretnèk egy ùj alapmodellt tervezni.

Főleg a hobbi épìtők tàmogatàsàra, de az olcsòbb technològia segìtenè a környezetbaràtabb àram elterjedèsèt. Örülnèk ennek is. 

Összefoglalva: az ismerteknèl kisebb, erősebb, olcsòbb, hatèkonyabb, problèma mentesebb ès a szèlviszonyokra minden téren kevèsbè èrzèkeny generàtort akarok. Nagyvonalakban màr tudom is hogyan. Persze ez most ùgy hangzik mintha vìzből akarnèk bort csinàlni. De ez nem baj, minden ùgy hangzik mielőtt először megèpül. Egyszerűsègben mondjuk nem tudok konkuràlni egyik tìpussal sem. Főleg nem a menő tolatòs turbinàval vagy az amerikai farmok fèlhordòs monstrumjaival. De nem szeretnèk olyan mèlyre sem süllyedni hogy 2-3 arduino panel vezèreljen mindenfèle elektronikàt meg mèrőt. Ìgy àllok most a szerkezet elmèleti rèszènek tervezèsèvel.

 Ez a hsz sem sikerült rövidre.

Előzmény: Bazarghai (16306)