Péter az állat Creative Commons License 2018.01.21 0 0 83128

Üdv a topiclakóknak!

 

Kérdésem lenne a gyakorló kollégákhoz. 

 

Az a gondom, hogy a jelenlegi elég szar gáz főzőlapot, és a halott villanysütőt (fagor rulez) szeretnénk  lecserélni, és ha már csere, arra gondoltunk, hogy érdemes lenne egy indukciós főzőlapot venni. Amit kinéztem, az egy 4600W-os darab. Azért ez,mert 4-laposban ez volt a legkisebb, mert a többi mind 6,8-7,2kW-os. Azokat  mellesleg kinek gyártják? Ennyi áram csak Pakson van. Mindegy.

Szóval a gondom az, hogy építésnél nem igazán gondolkodtunk ilyesmiben, és az ott lévő 1,5-es, és 2,5-es 3-3 vezeték (egyik a villanysütőnek, másik a gáz gyújtásra) teljesen alkalmatlan erre, úgyhogy új vezetékek kellenének. Pontosan nem látom, hogy milyen cső van bent, de elég vékonykának tűnik, talán 11-es,  vagy 13-as, így mivel a vésést a csempe miatt kihagynám olyan vezeték kéne, ami belefér. Így felejtős lenne egy vezetékről ellátni mindkét (sütő+főzőlap) ellátni. Nem is lenne egészséges. Így arra gondoltam, a sütőnek, ha már  esetleg nem fér el a csőben 3x2,5-es mtk-val a konyhabútor mögött a földön kb 4 méter hosszan elvinnék a mosogatótól áramot, mert oda van egy nem használt külön ák kiépítve egy soha be nem szerelt átfolyós vízmelegítőnek 2,5-es vezetékkel. Ha jól tévedek ennek  a, kb max 2,5kW-nak ez elég.

Így csak a főzőlapnak kéne új vezetéket behúzni. A kérdésem az, hogy mekkora vezetékkel kéne ezt  megtenni? Elég a 4-es, vagy inkább 6-os? Illetve, hogy ez elfér-e az említett csőben? Ha jól emlékszem egyenes szakaszok vannak benne, kanyar csak a dobozoknál, illetve arrébb a gerincnél van egy  kanyar, de ott már négy 16-os cső van, igaz több vezetékkel. Anno nem spóroltunk, bent van 2km vezeték, és vagy 30 automata, csak erre az egy fogyasztási helyre nem készültünk. Igaz, a franc se gondolta, hogy a kiépített gáz helyett egyszer villanyost akarunk. Igaz, akkor még nem nagyon volt indukciós lap.

 

Minden választ, ötletet előre is köszönök!