ferenc5940 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 174007

Igen is, meg nem is. A válasz a kérdésedre. Tudom, ez egy se füle, se farka válasznak tűnik. Megpróbálom itt röviden kifejteni, hogy szerintem miként is nézne ez ki.

 

Nincs "saját", mert nincs "én". Éntudat az ami van. Ez az "én" a folytonosság folyamatának a megnevezése. Nevezhetjük ezt a folyamatot tudatáramlásnak, vagy tudatfolyamnak is. Az a halmaz amit énnek gondolunk állandóan változik. A változások folyamatában információ keletkezik. Ez az információ viszont a mai ismereteink szerint nem semmisül meg. Mondhatjuk akár örök érvényűnek is. De ez csupán az információra vonatkozik. Az információ hordozói a dharmák. Kissé leegyszerűsítve. A dharmák alkotják azt a halmazt amit énnek tartunk /nevezünk/. A halmaz változását a dharmák mozgása okozza. Ha az egyén /individuum/ elenyészik, a dharmákat összetartó erők megszűntével más halmazok jönnek létre. Amik más,más  dharmákból tevődnek össze. Az információ tartalmuk az velük együtt beépül az új halmazba, halmazokba.

 

A fentiek szerint "te" nem vagy örök érvényű. Viszont az "általad" létrejött információ az igen. Ami majd beépül más és más egyénekbe. Ez lesz az újraszületés. Így, kissé lazán, és nagyon tömören kifejtve.

Előzmény: Foray Nándor (173998)