szilárd84 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 220251

Szia Balázs 2488

 

Jelen esetben a papírozás úgy nézz ki nagy vonalakban ahogy frundsberg kolléga leírta bár vannak érdekességek.

Tehát alap esetben úgy átirtható hivatalosan és zökkenő mentesen egy motor ha a motor rendelkezik forgalmival (szürke régi, vagy zöld új) és a FORGALMIBAN szereplő tulajtól érvényes adásvételi ami minden szükséges adatot tartalmaz és érvényes aláírással van ellátva tanúk minden!!!!!

 

A te esetedben ahol még a blokk sem egyezik a váz számmal itt blokk csere szükséges tehát a blokkról amit bele akarsz tenni nem elég egy adásvételi ahhoz is kell egy forgalmi (szürke régi, vagy zöld új) és a FORGALMIBAN szereplő tulajtól érvényes adásvételi ami minden szükséges adatot tartalmaz és érvényes aláírással van ellátva tanúk minden!!!!! Majd szükséged van összeépítési engedélyre amit egy autószerelő állít ki, hogy a blokk szakszerűen került a motorodba.

 

Ha ez mind megvan akkor jön a cukor szirup a torta tetejére a vázszám!!! mivel tömegével áramlik kis hazánkba a külföldi import csoda BMW-k és hasonló gépszörnyek, így megszigorították az alvázszám vizsgálatot mind műszakin mind eredetiség vizsgálaton.

Most úgy nézz ki ez a dolog, hogy fénykép ha nem jól látszódik elmosódottak a karakterek abban az esetben nem megy át. Mivel ezek a képek azonnal felkerülnek a központi szerverre és azt Pesten ellenőrzik, ha ezt ott nem találják szépen olvashatónak. Akkor az adott műszaki bázist illetve eredetiség biztost büntetik meg, és ezt ők nem igazán szeretik így téged elküldenek újkori számbeütésre a KPM-be ami egy külön történet ha van rá érdeklődés azt is le tudom írni.

 

Szóval ezek nem mennek olyan egyszerűen, ahogy sok nepper és álmodozó gondolja én a hivatalos ügymenetet írtam le. Aki ezt jobban tudja, és ez nem úgy van megy úgy mert hogy a nagynénjének a nagybátyjának a haverja így megy aztán úgy is megcsinálta, az vigye oda csak ne csodálkozzon ha aztán később mikor már megunja a motort és tovább adja. Az új tulaj aki nem a himi humi haverhoz viszi a gépet hanem egy hivatalos kirendelt egységbe, akkor nem írják át és akár még eljárást is indítanak az előző tulaj ellen. Jelen esetben az eladó felé akkor már senkit nem fog érdekelni a himmi hummi haver meg aztán így volt meg úgy a törvény előtt egy 1-éves Mercedes és egy 45-éves Pannónia ugyan olyan ebírlást kap.

Bocsánat ha hosszúra sikerült :D

 

Előzmény: Balázs2488 (220235)