Makroevocáf Creative Commons License 2018.01.20 -3 1 263706

>>"De a levezetett folyamat természetesen nem az evolúció kapcsán alapismeret, csupán a variábilis-adaptív-szelektív túlélés ("vadszetú") kapcsán..."<<
Egy. A biológiatudományban nincs olyan terminus technicus, hogy "variábilis-adaptív-szelektív túlélés", ezt csak te találtad ki önkényesen magadnak.

Ezt a terminus technicust valóban én találtam ki; akárcsak a "mutrepszel" (mut-rep-szel)-t... A mutrepszel sem szerepel a biológiatudományban? Nos?

Ezeket tényleg önkényesen találtam ki, de nem magamnak, hanem mindenkinek, aki miután megismerte, megértette, mit takar a fogalom, az a továbbiakban már nem óhajt erről állandóan hosszadalmas litániákat, körülírásokat olvasgatni. Mint például ennyit sem:
A "variábilis-adaptív-szelektív túlélés" ("vadszetú") kifejezés tartalmának lényege dióhéjban: valamely lény a változékonyság, az alkalmazkodóképesség és a természetes kiválasztás jelensége révén olyan tulajdonságokra tesz szert, melyeknek birtokában egyéb lényekhez viszonyítva nagyobb eséllyel élheti túl "a másnapot"... - populációszinten pedig "önfenntartó" lehet akár évmilliókig is...

Érted ezt trollkodó-fontoskodó-kekeckedő szétértetlenkedés ("trofokeksz") nélkül?
(Ha netán valamelyik szó jelentését nem érted, szívesen eldefiniálgatom neked, ha kéred...)
Megjegyzés: van ám "izorfavadszetú" is... - na, ez vajon mi lehet?

Mondom: te valami hülyeséggel vitatkozol és cáfolgatod, mert ami hülyeséget te "evolúciónak" tartasz, annak semmi köze a biológiatudomány valódi evolúcióelméletéhez.

Mondod? Akkor merd is idetenni azokat a hozzászólás-számokat, melyekben benne van az a hülyeség, amit én "evolúciónak" tartok.
Kíváncsi vagyok, miket választasz ki mondanivalód alátámasztására.

Kettő. Ha viszont megpróbálja az ember végiggondolni, hogy mit értesz "variábilis-adaptív-szelektív túlélés" alatt, akkor arra kell rádöbbennie, hogy b@zmeg, EZ a biológiatudomány szerinti evolúcióelmélet a maga tisztaságában, ahogy azt Darwin és Wallace leírta!

Aha... Aztán EZ a biológiatudomány Darwin és Wallace óta nem fejlődött semmit? Az ő - mégoly lenyűgöző - ismeretanyaguk elegendő például a különféle molekuláris és nanoszerkezetek, speciális szervek, viselkedésformák, új élőlénytípusok, és a gének eredeti létrejöttének magyarázatához is? Nos? Elegendő?
Ha elegendő, akkor magyarázni kellene, ha nem elegendő, akkor meg magyarázkodni kell... - ugyebár...

Te viszont olyan hülye vagy a témához, hogy ezt a dolgot különválasztva nem tekinted evolúciónak. Ennyire nem értesz a témához, de van képed "cáfolgatni".

A témához nyilvánvalóan te vagy a hülye; ez már számtalanszor megnyilvánult itten...
Megint nem vagy képben, vagy szándékosan csúsztatsz... Eleve nem is a vadszetút cáfolgatom, hiszen ez cáfolhatatlanul létezik. Ám az önmagában még nem evolúcióértékű elméletileg sem, ha a lény pusztán a vadszetúra lenne képes:


Ne feledd, "mindenki baktérium maradt volna", ha csupán az önfenntartó replikatív készség fenntartását feltételeznénk.
"Elvi alapfeltétel: ha új szerveződési típusok nem jöttek volna létre, akkor "mindenki baktérium maradt volna" (dr.Akula úr)" - Ebben a fogalmazásban ismerősebb? :P

A puszta túlélés szintjét elméletileg is külön kell választani attól a szinttől, amikor már ún. "evolúciós újdonságok" is keletkeznek. Rögtön hozzátéve: nyilvánvaló, hogy eme novelty-rendszernek is a vadszetú közben kell felépülnie; s ebben az értelemben tényleg nem lehet különválasztva tekinteni a dolgot. Ám, ha magára az újdonság-keletkezésre vagyunk kíváncsiak, akkor igenis különválasztva kell tekinteni a dolgot, hiszen éppen ez a vizsgálat tárgya. Az effajta "különválasztás" tehát elkerülhetetlen, az általad kedvelt "mindent-összemosni"-szemlélet pedig alapvető bűn!

Persze úgy könnyű valamit "cáfolgatni", ha az összes tudásod a dologról felfér egy rizsszemre, és még marad is hely egy szép miniatűr illusztrációnak is...

A te evolúcióbiológiai tudásod helyes része egy atommagra felvésve is elférne; a helytelen részére már szükség van egy mákszemre, amire ez van felvésve: "Minden evolúció!"...
Ja: szerinted az én összes tudásom a dologról felfér egy aranyrizs-szemre (mint evolúció-bizonyítékra) is?
Miniatűr illusztrációnak pedig ezt választom...

Előzmény: Elminster Aumar (263701)