MaZsola Creative Commons License 2018.01.20 0 0 102945

Jack, vélhetően arra célzol, hogy megbolondultam, hiszen, ha a régi 24/1995-ös PM rendeletben (http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=23478.36641) ott volt az alábbi szöveg, akkor az újban is tutttti ott van:

 

7.§ (2) A pénztárgépben a számlával (egyszerűsített számlával) bizonylatolt készpénz (beleértve a készpénzhelyettesítő eszközzel teljesített) bevételt is rögzíteni kell. Ebben az esetben a számlának a vevő részére történő kibocsátása előtt, a pénztárgép nyugtáját a kibocsátónak a számla (egyszerűsített számla) tőpéldányához kell csatolnia, kivéve, ha a nyugta szerepét betöltő nyomtatvány a kifizetett szolgáltatás igénybevételi jogosultságának igazolására is szolgál. Amennyiben a pénztárgép számla (egyszerűsített számla) kibocsátására is alkalmas, nem szükséges külön nyugtát kibocsátani.

 

A szöveg azonban már 10 éve nem hatályos. 

Az új rendelet nem tartalmaz még hasonlót sem. Üdv a jelenben...

Az adóhatóság az új rendelet kapcsán igyekezett a dupla bizonylatolással szemben felszólalni, de olyan beszólásokat kapott, hogy a fel adta a másikat, ezért visszakoztak, itt: 

http://nav.gov.hu/nav/online_penztargepek/uzemeltetok_cikkek/tajekoztato_a_szamlaval_bizonylatolt_ugylet_adatainak_penztargepben_valo_rogziteserrol.html

 

 

 

 

Előzmény: Mr Reacher (102944)