portugéza Creative Commons License 2018.01.20 0 0 34907

Kb. ilyen árak vannak főszezonban szerintem. Tavaly augusztus 2-án repültem vissza Podgoricáról, 18 ezer Ft volt klubtagságival. Csak visszafelé, feladott 23 kg poggyásszal.

 

Tavaly, a Wizz balkáni járatok indulási évében sokat nézegettem a menetrendet. Úgy emlékszem, június-szeptember közepe időszakban nem voltak 6-7 ezer Ft-os retúrjegyek (ez a minimum a Wizz balkáni járatokon). Viszont néha egy-egy napon akadtak valamivel kedvezőbb árak, de messze nem 3000 Ft körüliek egy irányban. Ehhez 3-8 héttel előtte szinte minden nap érdemes ránézni az árakra  (= megszállottnak kell lenni). Ezzel lehet hazardírozni: először csak az egyik irányba veszel jegyet, amikor az viszonylag jó, majd tovább figyelsz, amíg a másik viszonylatra is lesz kedvezőbb... Meg szoktak lenni ugye a 20 %-os akciók. Ami előny tavalyhoz képest, hogy már heti 3 járat van 2 helyett - viszont a járatok is ismertebbek lettek azóta.

 

Van itt a topikban, aki nálam többet repül arra és a menetrenden is többet "lóg", talán tud mondani pontosabbat. 

 

Az én tippem, amit én is csináltam, hogy nem Montenegróba repültem közvetlenül, hanem Szarajevóba. (Nem elsősorban a költséghatékonyság miatt, kifejezetten oda is akartam menni, és a boszniai hegyekben is túráztam). Az tavaly főszezon elején is még 6 ezer volt retúr. Lehet, hogy idén oda már nem lesz ennyi, de ott van még Prishtina, Szkopje.

Előzmény: kirgizke (34906)