Törölt nick Creative Commons License 2018.01.20 0 0 103902

Lehet, hogy ordas nagy hülyeség, de én azt olvasom a neten, hogy az első troli már a harmincas években létezett, még pedig hetes számmal.

Simán elképzelhetőnek tartom, hogy ahogy az M0-ást is elképzelték egy vízióban már ekkor, aztán a nyolcvanas évekig mégsem történt különösebb konkrétum az ügyben, itt is megszületett a II. VH után egy ilyen vízió, hogy majd jól rendbe szedik a számozást, meg indulnak még majd új trolik. Tehát effektíve semmi nem történt láthatóan, de valamiféle ködös terv már létezhetett.

 

Innen meg, lehet, hogy kicsit erőltetett a lépések lekövetése, de hát akár....

Szóval, a vörösvári troli vonal gondolom a háború után nem indult újra, a szám, a hetes felszabadult.

Hogy Sztálin kerek évfordulója közeleg, meg nyilván tudták, mivel is lehetne méltóbban megünnepelni, mint egy új vonal indításával, amihez új, szovjet kocsikat is vesznek? nyilván metrót is csinálhattak volna, de az egy kicsit bonyolultabb lett volna, viszont ha tényleg volt egy troli hálózat-fejlesztési terv, akkor uccu neki, itt tudnak valamit tenni)

Adta magát a dolog, hogy ez egy, a Parlamentet érintő járat legyen, a kerek számmal kezdődően. (ha volt korábban troli fejlesztési vízió, akkor pláne adta magát, hogy -még Sztálintól függetlenül is- megemlékezzenek az első vonal hetes számáról)

Innen aztán pár évig nem történt semmi a hálózat fejlesztésében.... volt már ilyen Magyarországon, nyilván stadionokat (azaz, azt is, hsizen a Népstadion is ekkoriban épült :-D) meg kohókat, nehézipari gyárakat építsenek, a trolihoz meg mégis több kell, mint magának az eszköznek a megvétele, azaz max. buszjáratok indultak... De aztán eljött a terv megvalósításának ideje is, ekkor indult el a többi villamos helyetti troli...

Mondom, lehet, hogy erőltetett, meg néhol logikai döccenők is lehetnek, de szerintem minden lehet igaz egyszerre...

De hogy 49-ben induló troli a 48-ban hetven éves Sztálin miatt kapta a számát, simán lehet, ez tényleg kézenfekvőnek tűnik, aztán lehet, hogy mindenféle megelőző terv, szándék, vízió nélkül, akkor már egyszerűen innen folytatták a számozást):-D

Előzmény: Generic Jingle (103901)