nihill01 Creative Commons License 2018.01.19 0 1 1228

Villany: a bekerülési költség alacsony és nem kell vacakolni az engedélyekkel. Eddig tartottak az előnyök. Hátrány hogy nagyon(!) drága a használata. C tafira meglesz nektek 10-15 év múlva is??? Milliós napelemmel persze csökkenthető csak kérdés hogy mindig ez a szaldós elszámolás lesz, mert ha nem akkor a téli ködben megint csak nézhettek mennyit termel.
Hőszivattú: Bekerülési költség magas, cserébe hosszú távon gazdaságosan fűtesz vele. Viszont ha egy ilyen milliós cucc elromlik, azt nem fogja Szakibá' megszerelni, illetve az éves karbantartás is ehhez mért árú lesz várhatóan, ezt is figyelembe vetted? Persze hozzá lehet számolni az érzést is, hogy most zöld vagy, nade milyen áron?
Arany középútként a gáz nem játszik? A villany árának harmadából fűtöttök vele (normál tarifához képest). Ha a hőszivattyúba bele vesszük a karbantartásokat stb akkor a gáz költsége nincs is túl messze tőle. Illetve egy ekkora házat ilyen januári időben illik bőven 20e/hó alatt gázzal kifűteni. Ha a hőszivattú nagyon jó és a feléből (nagyon meglepődnék) megoldja, akkor is max 10e/hó a megtakarítás vele, évtizedek mire megtérül, addigra már lehet is cserélni mert tönkre megy.
Persze tény a szondával hűteni is tudsz ha akarsz, ezt a gáz nem tudja.

Előzmény: Sissyx2365 (1226)