Attika30 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 290359

http://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20180118/44103002649/ultimatum-del-inter-al-barca-por-rafinha.html

 

Az Inter a hírek szerint ultimátumot adott a Barca-nak Rafinha ügyében.

 

Úgy néz ki a dolog, hogy az olaszok kölcsön akarják venni és egy 35 milliós opciós vásárlási jogot szeretnének, ezzel szemben a Barca kötelező vásárlást szeretne ami legalább 30 millio. Szóval az összeggel nincs probléma, a kötelező/opció ami egyelőre visszatartja a transfert.

 

Egyrészről megértem, hogy kötelező opciót akarunk, hiszen a kölcsönöket a mi esetünkben 95%-ban nem követi vásárlás, viszont az Inter részéről is teljesen logikus, hogy egy 8 hónapig sérült játékosra nem vállalnak 35 millás kötelező opciót. Azt kellene mérlegelni, hogy bármi áron pénzt akarunk érte vagy pedig nem. Ha mindenképpen pénzt akarunk érte akkor vállaljunk be mondjuk 20 millát, arra lehet rábólintana az Inter is, mint kötelező opció, vagy ha ennyiért nem akarjuk akkor meg egyezzünk bele a 35 millába aztán vagy megveszik vagy nem.

 

Ma délig kapott határidőt a Barca vezetősége, hogy elfogadják a 35 millás opciót. Annak viszont nem sok értelmét látnám, hogy erőszakkal itt tartsuk csak azért, mert nem adnak érte 35 millát. Más sem fog adni, nyáron sem fog érte senki annyit adni, mert nem fog játszani nálunk, nincs ami felvigye az árát.