Havel Ina Creative Commons License 2018.01.18 0 0 96784

Te Sas! Nem spirazod kisse tul ezeket a dolgokat?

Majdnem mindenre igaz, hogyha kis mertekben orvossag (vagy artalmatlan) nagy mennyisegben mereg. Ez meg a vizre is igaz: lasd water intoxication. De a vizet azert nem akarnad betiltani?

A gyomrodban hig sosav oldat van...azert azt nem ajanlanam hogy a vega vacsoradat tomeny sosavval oblitsd le.

Detto a kolaszorp, detto a cian (gondolom mandulat eszel neha?) es detto a fluor, ami a termeszetben szeleskoruen elofordulo asvany, sok helyen az ivovizben termeszetesen elofordul, es a novenyek is felszivjak. Peldaul a szolo, a krumpli, szaraz bab, tea, kakao koncentralja is. Ha minel inkabb el akarod kerulni a fluort, akkor ezeket messzirol keruld el.  Szaritott gyumolcsoket szinten.

Az egesz fluorozas akkor kezdodott, amikor eszrevettek, hogy olyan helyen, ahol  tobb fluor van a vizben, kivesbe fordul elo fogszuvasodas.

En a magam reszerol 34 eve iszok fluorozott vizet, es minden fogam megvan, iny gyulladasom sincs. Ez 60 korul, nem is olyan rossz teljesitmeny.

Persze nagy mennyisegben a fluor sem jo, de ez fokent olyan helyeken fordul elo, ahol a vizben termeszetesen elofordulo fluor tobbszorose az ajanlott mennyisegnek. Ezeken a helyeken nem hozzaadjak, hanem kivonjak a fluort a vizbol.

 

 

 

 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (96780)