Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.01.18 0 1 8118

Ahogy olvastam 4 teljes napotok lesz. Az általad felsoroltak közül minden nem fog beleférni, ez biztos. A Westminster és a St. Paul C. önmagában kb. fél nap, a Tower a másik fele, a V&A-ben szintén el lehet tölteni fél napot lazán. Ha elfogadsz egy tanácsot: ne rohanjatok, főleg az ilyeneknél, amiket említettem, mert ha pl. egy Westminster-t nem néztek meg tüzetesen, hanem csak kutyafuttában, hiányérzeted lesz utána és rossz érzésed emiatt. Lehet, hogy így kevesebb fér most bele, de hidd el, ez jobb stratégia, tapasztalatból mondom :) Legalább lesz miért visszamenni! 

Mi egy napot szántunk annó a Kew Gardens - Hampton Court kombóra, szerintem jobban megéri ezt választani, ha csak 4 napra mentek, mint Windsort, ami még messzebb van és egy teljes napos program. Mindkettő tuti nem fér bele a többi dolog mellett. Én egy napra tenném a helyetekben még a Tower-t és Greenwich-t (akár a hajóval akár az Amirates-el, én azt imádtam), Cutty Sark és visszafelé a Temze déli partján kaja a Borough Market-ban, Shard, Shakespeare's Globe, London Eye.

Egyik napra szintén: St. Paul's - és itt ne hagyjátok ki a Barbican Center-t, gyalog észak felé kb. 10 perc séta a templomtól, kicsit nehéz megtalálni, de megéri, hidd el. Egy kép:

https://www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiLkL__g-HYAhXKUlAKHeOVDowQjRx6BAgAEAY&url=http%3A%2F%2Fwww.thinkhotels.com%2Fblog%2Fa-visitors-guide-to-the-barbican-centre%2F&psig=AOvVaw2bwfcmYYjyZ_tP2i_tDM4s&ust=1516348363506652

Ez után séta le a Temple Church-höz, és végig a Temze partján, át a Temple Gardensen (a Middle Temple Gardens nagyon cuki), aztán Somerset House, Embankment, Whitehall Gardens, mi itt átvágtunk a parkon és felmentünk a Trafalgar térhez, onnan a Horse Guard és mögötte a St. James park hátsó részén találod magad, az valami csodás rész (ott van a Duck Island Cottage, ami a kacsáknak épített kis ház, valami fantasztikus). Aztán megkerülitek a parkot balról és már ott is vagytok a Westminster-ben. Ez után Buckingham és Hyde Park. 

Ha szerettek sétálni, akkor én javaslom ezeket is egyik nap: Covent Garden...itt keressétek meg a Neal's Yard-ot, érdemes! Eszméletlen finom csoki és fagyi boltok vannak a közelben (pl. Hotel Chocolat). Camden Town szintén kihagyhatatlan szerintem, fantasztikusakat lehet itt enni és fillérekért tudtok szuvenírt vagy bármit vásárolni a piacon. Esti sétának nektek a szállásról egy köpésre lesz gyalog is Little Venice és a Floating Pocket Park. Nagyon jó kis hely :) Erre a napra még belefér a V&A még egy-két dolog.

Ami a London Pass-t illeti, én javaslom a 3 napos megvételét a következők miatt! Ha csak a Towert, Westminstert, St. Paul's és Hampton Court-ot, Kensington Palace-t veszed, már visszajött az ára és sok helyre van "fast track entry", ami azt jelenti, hogy nem kell kivárni a sort, ami sok helyen életmentő lehet. Ami baj, hogy úgy látom a Towernél már nincs ilyen lehetőség, mikor mi voltunk még volt. Ami még nagyobb baj, hogy a Westminstenél sincs, itt viszont órákig állsz sorban, mert itt mindig rengetegen vannak és esetetekben az a pár óra luxusnak számít. Én annó a Westminsterbe online vettem a jegyet és így megkerülve a kígyózó sort, azonnal beengedtek. Lehet, hogy plusz pénz, de azt az 1-2 óra spórolást megéri. A St. Paul-ba és a Hampton C-ba és Kew-ba is  van fast track, az viszont nagyon jó! Ami szintén még ingyenes a kártyával: Greenwich-ben a Royal Observatory és a Cutty Sark is. Plusz a Shakespeare's Globe, Shard...óriási élmény az is, én voltam fent. Ja és a Queen's Gallery-t is ajánlom, ha ott lesztek a Buckingham-nél, ez mellette van, ez is ingyenes és nagyon jó.

Fuh...hát most tudnám még folytatni, de már én is túlléptem az időtöket szerintem :)

 

Előzmény: Terka3 (8113)