advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.01.17 -1 5 317448

Soha nem fogják tudni. Mészároslőrincek meg Tiborckák összes cége be fog dőlni egy kormányváltást követően, maximum 1-2 éven belül. Ezek az emberek soha egy percig nem tevékenykedtek valós piaci körülmények között - vagy ha igen, hát nem is értek el semmit. Most sem fognak.

Arról nem is beszélve, hogy valójában papírtigris-oligarchák ezek, a Mészáros-birodalom elvileg talán már az ország legnagyobb cégbirodalma - de akkora Eximbankos adósságtömeg terheli, ami már költségvetési/össz-gazdasági szinten is látszik, és az egész rapid növekedés a háttérben valójában azon alapszik, hogy a haveri Eximbank majd nem fogja ezeket az adósságokat visszakérni, legalábbis tologatja őket ízlés szerint a végtelenbe. Ha egyszer ezt valós piaci feltételek között tényleg számon kérik - jön azonnal a bedőléshullám.

 

Persze, annyit ki fog az összes gazember szedni a dologból, hogy neki személy szerint élete hátralévő részében már ne kelljen dolgoznia (ehhez elég akár fél-egy milliárdos "megmentett" összeg is) - de nem, hogy oligarchák, de bármiféle gazdasági tényezők sem lesznek többé.

Előzmény: QuantumSingularitas (317443)