Törölt nick Creative Commons License 2018.01.16 0 0 7376

Túlságosan szűk értelemben vetted a "hőst". Ezt én úgy értettem, hogy mindenki szeret a "jó" szerepében tetszelegni a saját történetében, de hogy mi az a "jó" az már eltér egyénenként. Ez lehet egy excentrikus, ünnepelt hős, de lehet egy szerény, alázatos, visszahúzódó ember is. Kinek mi az ideálja.

 

"Ennek megfelelően: a keresztény emberekről sem,- de akkor a kereszténységről hogyan?"

Szerintem ez sok vita tárgya itt a fórumon is és nincs benne egyetértés. :)

De azért sok minden segíthet a kereszténység megítélésében, elvégre van egy (illetve több) kanonizált iratgyűjteménye, vannak szervezetei, egyházai, gyülekezetei, tanítások különféle rendszere. Ezek összessége a "kereszténység". Sok minden összeköti a keresztényeket, még akkor is ha olykor szó szerint egymást gyilkolják a különbségeik miatt.

 

Önbecsapás: persze, el lehet kerülni, ha valaki megfelelően tudatos e tekintetben. Ehhez viszont kell megfelelő szintű ember- és önismeret, ha ez nagyon csekély, akkor előfordulhat hogy még csak tudatába sem vagyunk annak, hogy becsapjuk magunkat. Bizonyos mértékű önbecsapást mindenki elkövet. Nem véletlen tanítják szinte minden szakma egyetemi szintjén valamilyen formában, a megfelelő minőségű munkához is elengedhetetlen.

Előzmény: Törölt nick (7375)